Agrofest: Το 1ο Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων Δυτικής Μακεδονίας και μόνιμη Έκθεση Τοπικών Προϊόντων στα Σέρβια Κοζάνης



5d000f48d8aecdd1fc6125ae0250460e

Το 1ο Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων Δυτικής Μακεδονίας & Mόνιμη Έκθεση Τοπικών Προϊόντων στο Τούρκικο Σχολείο στα Σέρβια ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Σερβίων Βελβετού στην  8η EGNATIA EXPO

Στα εγκαίνια της 8ης EGNATIA EXPO, την Τετάρτη 8 Ιουνίου στην Πτολεμαϊδα και στο λόγο που εκφώνησε ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού κ. Αθανάσιος Κοσματόπουλος, μεταξύ άλλων ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του 1ου Αγροτικού Φεστιβάλ Δυτικής Μακεδονίας, με γενικό τίτλο AGROFEST.

Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του KOZANILIFE.GR με τον κ. Κοσματόπουλο Αθανάσιο, μας είπε:

“Μιλάμε για μία έκθεση Τοπικών και Παραδοσιακών Προϊόντων & Μηχανημάτων, σε έναν ευρύτερο κύκλο.Εμείς είμαστε αυτοί οι οποίοι  πρέπει να φροντίσουμε να λύσουμε τα χέρια των παραγωγών και να τους δώσουμε την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την παραγωγή τους, με μεταποίηση, τυποποίηση κλπ” .

Ουσιαστικά, το 1ο Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων Δυτικής Μακεδονίας, έρχεται να αντικαταστήσει την Έκθεση Τοπικών Αγροτικών Προϊόντων που γινόταν κάθε χρόνο στα Σέρβια, σε  ένα πιο ευρύ φάσμα.

Το AGROFEST, θα πραγματοποιηθεί στις 6-10 Ιουλίου στο Τούρκικο Σχολείο, όπου τις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι τεχνικές αλλά και οι αισθητικές παρεμβάσεις, δημιουργώντας ένα “πολύ ελκυστικό περιβάλλον”, όπως συμπλήρωσε ο κ. Κοσματόπουλος. Όλοι οι παραγωγοί, κατασκευαστές του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, αλλά και όλης της Δυτικής Μακεδονίας μπορούν να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων & Μηχανημάτων Δυτικής Μακεδονίας.

“Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία και σε οποιονδήποτε θέλει να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Σκοπός μας είναι, να δημιουργήσουμε έναν θεσμό αναγνωρίσιμο Πανελληνίως και μέσω αυτού του Φεστιβάλ να δημιουργούμε την εξωστρέφεια των προϊόντων και του τόπου μας. Τα προϊόντα του τόπου μας, θα γίνονται συνεχώς γνωστά, μέσω διαφόρων δράσεων.”

Μετά το πέρας του 1ου Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων Δυτικής Μακεδονίας, το Τούρκικο σχολείο θα παραμείνει ανοιχτό όλο το χρόνο, φιλοξενώντας τα παραδοσιακά προϊόντα των παραγωγών του Δήμου Σερβίων- Βελβεντού, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον παραγωγό αλλά και στον επισκέπτη-τουρίστα, να έρχεται σε άμεση επαφή και να γνωρίζει τα παραδοσιακά προϊόντα του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού.

Πρόκειται για κάτι νέο,  όπου θα εκθέτουν τα προϊόντα τους οι παραγωγοί, κυρίως στον χώρο του ισογείου. Οι δυσκολίες ηλεκτροδότησης του συγκεκριμένου κτιρίου, είναι κάτι που προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξεπεράσουν, τόνισε ο κ. Κοσματόπουλος.

Η νέα πρωτοβουλία του Δήμου Σερβίων Βελβεντού για τη μόνιμη Έκθεση Τοπικών Προϊόντων, γεφυρώνει τη γνωριμία μεταξύ των παραδοσιακών προϊόντων με τον διερχόμενο επισκέπτη.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.