Αγρότισσα από την Κοζάνη είδε τον τραπεζικό της λογαριασμό αυξημένο κατά 2 δις ευρώ… από λάθος!



500euro28316sk

Μία ακόμα περίπτωση σοβαρού λογιστικού σφάλματος σημειώθηκε στη Κοζάνη μετά την περίπτωση αγρότη στα Φάρσαλά, ο οποίος είδε τον τραπεζικό λογαριασμό του, ενισχυμένο με ποσό αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία αγρότισσας από την Κοζάνη στο news.gr, σύμφωνα με την οποία στις αρχές τις εβδομάδας έλαβε τηλεφώνημα από εκπρόσωπο μίας εκ των τεσσάρων τραπεζών στο κινητό της.

“Με κάλεσαν την Κυριακή το βράδυ και μου είπαν ότι έχει γίνει κάποιο σφάλμα στο λογαριασμό μου. Μου ζήτησαν μάλιστα να μην ανησυχήσω για το ποσό που θα έβλεπα, καθότι ήταν αρκετά μεγάλο”, σημειώνει η Μ.Σ.

Η ίδια δεν αντιλήφθηκε αμέσως τι είχε συμβεί καθότι δύο ημέρες νωρίτερα προέβη σε έμβασμα 6.000 ευρώ και υπέθεσε ότι ο λόγος του τηλεφωνήματος, σχετιζόταν με τη συγκεκριμένη τραπεζική συναλλαγή.

“Με κάλεσαν συγκεκριμένα στις 22.30, την ώρα που βρισκόμουν με την οικογένειά μου στο τραπέζι για το δείπνο. Ρώτησα εάν το τηλεφώνημα σχετιζόταν με το έμβασμα που είχα πραγματοποιήσει. Ωστόσο η απάντηση που έλαβα από την άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής ήταν αρνητική”, προσθέτει η Μ.Σ.

“‘Εντάξει’, απάντησα εγώ. ‘Γιατί όμως το επαναλαμβάνετε’, συνέχισα, καθότι δεν είχα καταλάβει ακριβώς σε τι ακριβώς αναφερόταν. ‘Πόσο μεγάλο είναι δηλαδή το ποσό;’, πρόσθεσα ανυποψίαστη.

‘Είναι περίπου 2 δισ.’, άκουσα τον υπάλληλο να λέει. Τότε με έπιασε νευρικό γέλιο. Αμέσως μπήκα στο e-banking και διαπίστωσα ότι έλεγε την αλήθεια”.

“Ανησύχησα δεδομένου ότι παλεύουμε για να ζήσουμε. Δεν μπορούσα σε καμία περίπτωση να διανοηθώ ότι θα εμφανίζονταν από τη μία στιγμή στην άλλη ένα τόσο μεγάλο ποσό στο λογαριασμό μου. Κυρίως όμως φοβήθηκα οποιαδήποτε νομική ή άλλου είδους φορολογική εμπλοκή με τις κρατικές υπηρεσίες”, συμπληρώνει η γυναίκα.

Σημειώνουμε ότι το ποσό αφορούσε τις αγροτικές επιδοτήσεις, οι οποίες πιστώνονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων προσανατολισμού και Εγγυήσεων) στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών. To ακριβές ποσό ήταν 2.015.718.937,88.

Του Γιώργου Λαμπίρη από το news.gr

3 σχόλια στο άρθρο “Αγρότισσα από την Κοζάνη είδε τον τραπεζικό της λογαριασμό αυξημένο κατά 2 δις ευρώ… από λάθος!

  1. Ειδοποίηση: σκαθάρι » Αγρότισσα από την Κοζάνη είδε τον τραπεζικό της λογαριασμό αυξημένο κατά 2 δις ευρώ… από λάθος!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.