Άλλαξε όψη ο αύλειος χώρος του ΕΑΚ Πτολεμαΐδας – Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης – Δείτε φωτογραφίες



1-eak-ptol-620x330

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης του αύλειου χώρου του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) Πτολεμαΐδας στην περιοχή το πρώην Οικοτροφείου Πτολεμαΐδας, καθώς ήδη ο επισκέπτης του ΕΑΚ βλέπει εδώ και καιρό μια διαφορετική, βελτιωμένη εικόνα του χώρου, ο οποίος αναβαθμίστηκε αισθητικά και λειτουργικά.

«Η ανάπλαση του αύλειου χώρου του ΕΑΚ βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης», όπως δήλωσε στον «Π» ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του δήμου Εορδαίας Κώστας Πολυχρονίδης, επισημαίνοντας ότι «ουσιαστικά το έργο έχει ολοκληρωθεί, το μόνο που απομένει είναι η ολοκλήρωση κατασκευής της παιδικής χαράς στον αύλειο χώρο του ΕΑΚ που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης.»

Ο κ. Πολυχρονίδης τόνισε ότι παρόλο ότι πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αντιμετώπισε προβλήματα χρηματοδότησης με την επιβολή των capital controls από τον περασμένο Ιούνιο, όπως όλα τα έργα του ΕΣΠΑ, το έργο έχει ολοκληρωθεί «και δεν απομένει παρά η τυπική διαδικασία πιστοποίησης των εργασιών για την παραλαβή του έργου».

Ο κ. Πολυχρονίδης υπενθύμισε ότι πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 720.000 ευρώ (κατά την μελέτη), ενώ η σύμβαση που υπογράφτηκε- με την έκπτωση 7% του αναδόχου- ανήλθε στο ποσό των 669.599,98 ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση του έργου έγινε από το “ΠΕΠ Μακεδονίας- Θράκης 2007-2013”.

Το έργο περιλάμβανε εργασίες που στόχευαν στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του ΕΑΚ ώστε να γίνει πιο λειτουργικό για τους χρήστες του ΕΑΚ, σημείωσε ο κ. Πολυχρονίδης.

Το έργο περιλάμβανε ειδικότερα τις κάτωθι εργασίες:

Δημιουργία περιπατητικών πλακόστρωτων διαδρόμων σε όλη την έκταση του ΕΑΚ, αναβάθμιση του παλιού υπαίθριου γηπέδου μπάσκετ με την προσθήκη ελαστικού αντικραδασμικού δαπέδου με υψηλής αντοχή στις καιρικές συνθήκες και νέους προβολείς. Δημιουργία προκήπιων με περιμετρικούς πάγκους προκειμένου να είναι πιο ξεκούραστη κι ευχάριστη η επίσκεψη στον χώρο. Κατασκευή παιδικής χαράς με σύγχρονο και ασφαλή εξοπλισμό. Κατασκευή χώρου για skate, τοποθέτηση φωτιστικών και εκτεταμένη δεντροφύτευση.

IMG_4552

 

 

2

 

 

3

 

 

4

 

 

5

 

 

6

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.