Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας για το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας



Ptolemaida aerial viewΤην στιγμή που η εργατική τάξη δέχεται τις αρνητικές συνέπειες του 3ου μνημονίου με τον καταιγισμό από προαπαιτούμενα που φέρνει για ψήφιση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και απαιτείτε η καλύτερη οργάνωση, ενημέρωση των εργαζόμενων, η πλειοψηφία του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου αποφάσισε να προχωρήσει για μια ακόμα φορά (και το προηγούμενο Συνέδριο ήταν έκτακτο) σε έκτακτο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο την Πέμπτη και Παρασκευή 18,19 Νοέμβρη ενάμιση χρόνο μετά το τελευταίο.

Η Αγωνιστική Συνεργασία εναντιώθηκε σε αυτήν την απόφαση που δεν έχει άλλο σκοπό από τη διαιώνιση του γραφειοκρατικού μηχανισμού του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η αιτιολόγηση της αναγκαιότητας του συνεδρίου από την πλειοψηφία (ότι το συνέδριο έχει σκοπό να εκπροσωπηθεί καλύτερα ο ιδιωτικός τομέας στο νέο Δ.Σ ενόψει της κατασκευής της μονάδας Πτολεμαΐδας 5) δεν χωράει σοβαρό σχολιασμό.

Η πραγματικότητα είναι, ότι στόχος τους είναι η αλλοίωση του πραγματικού συσχετισμού στο εργατικό κίνημα ενόψει του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Μια ΓΣΕΕ που στήριξε και στηρίζει την πολιτική των μνημονίων, κάνει ότι περνάει από τα χέρια της για να υπονομευτούν οι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η απεργία στις 12 Νοέμβρη που δεν πήραν κανένα μέτρο για την οργάνωση της ,για την ενημέρωση των εργαζομένων.

Θέλουν τους εργαζόμενους να μην συμμετέχουν σε μαζικές διαδικασίες (συνελεύσεις, συσκέψεις κ.α), ανενημέρωτους, υποταγμένους στη μοιρολατρία και στην λογική του «λιγότερου κακού», εντείνοντας την απογοήτευση, την λογική του τίποτα δεν γίνεται. Απλά να ψηφίζουν σε σωματεία σφραγίδα που δεν έχουν καμία δράση, για να εκλέγουν αντιπροσώπους να διατηρούν τις καρέκλες τους.

Το συνέδριο που προγραμματίζουν κινείται στην ίδια λογική. Την στιγμή που το κίνημα είναι σε υποχώρηση, δεν υπάρχουν μαζικές διαδικασίες φαίνεται ότι στα σωματεία που εκπροσωπούνται στο συνέδριο ψήφισαν 8096 εργαζόμενοι (από 7234 στο συνέδριο του Φεβρουαρίου 2014). Μεγάλη είναι η αύξηση των ψηφισάντων σε σωματεία όπως: Σωματείο Εργαζομένων στον τομέα της ζαχαροπλαστικής (από 26 τώρα 189), Σωματείο Χειριστών Βορείου συστήματος (από 186 τώρα 491), σωματείο ηλεκτροοξυγονοσυγκολητων «Η Αναγέννηση» (από 230 τώρα 587) Σωματείο εργατών και εργατοτεχνιτών στο μέταλλο (από 279 τώρα 588). Επίσης στη δύναμη του Ε.Κ λειτουργούν 5 σωματεία χειριστών στα οποία ψηφίζουν 1662 χειριστές.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για το ρόλο του εργοδοτικού –κυβερνητικού συνδικαλισμού. Να μην γίνουν συνένοχοι σε αυτή την κατάσταση. Να κάνουν το βήμα και να συμμετέχουν μαζικά στα σωματεία. Είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσουν τα φαινόμενα εκφυλισμού, να πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους τα σωματεία, να τα ζωντανέψουν, να τα μετατρέψουν σε εργαλεία του αγώνα τους και όχι μηχανισμούς ανανέωσης του γραφειοκρατικού μηχανισμού. Οι ταξικές δυνάμεις θα πάρουν όλα τα μέτρα για να μπει φρένο στη στον εκφυλισμό στα σωματεία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.