Συμμετοχή του Συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Πτολεμαΐδα



sindikato_emporoipallilon_eordaiasΟΛΟΙ στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 22 Οκτώβρη στις 7.00μμ στην κεντρική πλατεία Πτολεμαϊδας.

Γενική Συνέλευση του Σωματείου το Σάββατο 24/10 στις 7.00 μμ. για την προετοιμασία της απεργίας στις 12 Νοέμβρη.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η επίθεση στα εναπομείναντα εργατικά λαϊκά δικαιώματα συνεχίζεται σφοδρότερη. Το προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου πετσοκόβουν συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθούς, εντείνουν τη φοροληστεία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελειώνει τις λαϊκές οικογένειες παίρνοντας μέτρα που άφησαν στη μέση οι κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ για να βοηθήσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους να έχουν ανάκαμψη της κερδοφορίας τους.

Μπροστά σ’ αυτή την επίθεση κανένας εργαζόμενος να μην μείνει με σταυρωμένα τα χέρια! Να μην επιτρέψουμε την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, το ωράριο- λάστιχο, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την κατάργηση της Κυριακής αργίας! Να μην επιτρέψουμε να παραδώσουν την ασφάλιση στις ασφαλιστικές εταιρείες και στους επιχειρηματίες της υγείας. Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε την πραγματικότητα που μας ετοιμάζουν να βιώσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Μέσα από τους χώρους δουλειάς, μέσα απ’ το σωματείο μας να ακυρώσουμε στην πράξη τους σχεδιασμούς τους.

Να διεκδικήσουμε τώρα πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να μην είναι πίσω από την κάλυψη βασικών αναγκών μας. Άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς κριτήρια και προϋποθέσεις! Κάλυψη όλων των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια!

Εμείς έχουμε τη δύναμη ! Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια, η αποχή από τον οργανωμένο ταξικό αγώνα είναι βούτυρο στο ψωμί των μεγαλεμπόρων , της μεγαλοεργοδοσίας.

Μπες στη μάχη για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.

Οργανώσου στο σωματείο σου.

Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία!

Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 22 Οκτώβρη στις 7:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Πτολεμαϊδας και προετοιμαζόμαστε για απεργία στις 12 του Νοέμβρη.

Διεκδικούμε :
Υπογραφή συλλογικής σύμβασης χωρίς μείωση μισθών και επαναφορά του μισθού των εργαζόμενων στα προ της μείωσης επίπεδα.
Κατάργηση του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο. Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα   καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Για τους εργαζόμενους 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους ,αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.
Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια.
Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας .

Συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας το Σάββατο 24 Οκτώβρη στις 7.00μμ στα γραφεία (Β. Σοφίας 34) βάζοντας επόμενους στόχους και σταθμούς.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.