Θυμόσαστε τον επιθετικό του Εορδαϊκού Rosen Kaptiev; Δείτε τη συνέντευξή του στο kozaniLife.gr



Ήταν πριν από 10 χρόνια και 2 μήνες ακριβώς (11/1/2005) όταν ο Εορδαϊκός άφηνε εκτός κυπέλλου Ελλάδας τον Εργοτέλη, κάνοντας ακόμα μια έκπληξη στον θεσμό. Το τελικό 3-0 υπέρ της τοπικής ομάδας της έδωσε το δικαίωμα να ισοφαρίσει το αποτέλεσμα το πρώτου αγώνα και η πρόκρισει κρίθηκε στο πέναλτι όπου με συνολικό σκορ 3-1 ο Εορδαϊκός  πέρασε τον επόμενο γύρο.

Εκείνη τη χρονιά η Πτολεμαΐδα αγωνίζονταν στην Γ’ Εθνική. Ένας εκ των πρωταγωνιστών ήταν και ο Rosen Kaptiev. Ο υψηλόσωμος επιθετικός στην μοναδική χρονιά που αγωνίστηκε στην Πτολεμαΐδα πέτυχε 9 γκολ σε 21 αγώνες και αγαπήθηκε από το κοινό. Ωστόσο ούτε ο ίδιος έχει ξεχάσει την πόλη. Εμείς επικοινωνήσαμε μαζί του, μας είπε που βρίσκεται και ποια είναι τα μελλοντικά του σχέδια.

– Καλησπέρα Rosen. Σε ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να τα πούμε μετά από τόσο καιρό. Έπαιξες για ένα χρόνο και εντυπωσίασες με τις εμφανίσεις σου παρόλα αυτά δεν έμεινες. Ποιος ήταν ο λόγος;

Καλησπέρα! Ναι, ήταν πολύ καλή χρονιά για μένα και δεν θα ξεχάσω ποτέ την ομάδα και τον υπέροχο κόσμο της Πτολεμαΐδας που ακόμα με θυμάται. Έφυγα, καθώς η συνεργάσια μας ολοκληρώθηκε και δέχτηκα μια προσφορά από ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας (να θυμήσουμε πως πήγε στην Λαμία που αγωνιζόταν τότε στην Β’ Εθνική). Έπειτα η Πτολεμαΐδα έπεσε 4 κατηγορίες και δεν είχα το δικαίωμα να αγωνιστώ εκεί! Παρόλο που έμεινε στην κατηγορία εξαιτίας υποβιβασμού άλλης ομάδας.

– Υπάρχει κάποιο παιχνίδι που θυμάσαι και έχεις ξεχωρίσει;

Θυμάμαι που αποκλείσαμε τον Εργοτέλη όπως και τα ντέρμπι με την Κοζάνη. Επίσης δεν θα ξεχάσω το παιχνίδι με την Αλεξανδρούπολη όπου σκόραρα με ανάποδο ψαλιδάκι διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

– Τώρα που βρίσκεσαι; Ακόμα αγωνίζεσαι;

Βοηθάω 2 Βουλγάρικες ομάδες στο Σικάγο όπου μπορώ και αγωνίζομαι μιας και εδώ επιτρέπεται σε μικρά πρωταθλήματα ανεξάρτητα της Αμερικής. Ακόμα αγωνίζομαι και στην Indianapolis όπου μένω κιόλας.

– Παρακολουθείς ελληνικό ποδόσφαιρο;

Είναι ενδιαφέρον το πρωτάθλημα και το παρακολουθώ. Ενδιαφέρομαι και για την Πτολεμαΐδα! Ευελπιστώ μια μέρα να γυρίσω ως προπονητής εκεί!!

– Σου έλειψε η Ελλάδα;

Ναι, μάλιστα σκοπεύω να έρθω φέτος το καλοκαίρι, μάλλον τον Ιούνιο, για να σας δω όλους.

– Σε ευχαριστώ πολύ Rosen. Εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνεις.

Καραδημούλας Σάκης για το kozaniLife.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.