Δωρεά 259 βιβλίων από το Κ.Ι.Κ.Π.Ε στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σιάτιστας «Μανούσεια»



Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σιάτιστας «Μανούσεια»  ευχαριστεί θερμά το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου  (Κ.Ι.Κ.Π.Ε) για τη δωρεά 259 βιβλίων. Με την ενέργειά  του αυτή συμβάλλει  σημαντικά στην  ποιοτική αναβάθμιση της Βιβλιοθήκης μας. Ο εμπλουτισμός της συλλογής μας με βιβλία αποδεδειγμένα καλών εκδόσεων και ξεχωριστά από άποψη θεματολογίας και ποιοτικού περιεχομένου αποτελεί τη βάση για την επίτευξη του στόχου της Βιβλιοθήκης μας να παραμείνει μια πλούσια και συνάμα δημιουργική πηγή γνώσης.

To Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) ιδρύθηκε και λειτουργεί στην Αθήνα από το 1988.
Σκοποί του είναι:

η προσφορά κοινωνικού έργου ιδίως σε περιοχές που πλήττονται από την οικονομική κρίση και η ενίσχυση φορέων που μεριμνούν για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού
η υποστήριξη μακροπρόθεσμων δράσεων στον εν ευρεία εννοία εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό τομέα σε συνεργασία, όπου καθίσταται δυνατόν, με συναφείς φορείς και ιδρύματα
η αξιοποίηση των Συλλογών και των Αρχείων που διαθέτει το Ίδρυμα και η προβολή τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Το Κ.Ι.Κ.Π.Ε. συμμετέχει από το 2012 στο πενταετές πρόγραμμα της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Future Library, που υποστηρίζεται από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και αφορά την ενίσχυση  βιβλιοθηκών ανά την επικράτεια. Η συμμετοχή του Ιδρύματος στην προσπάθεια συνίσταται στον εμπλουτισμό με νέες και παλαιές εκδόσεις επιλεγμένων περιφερειακών βιβλιοθηκών.

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας ευχαριστεί για άλλη μια φορά το Κ.Ι.Κ.Π.Ε και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την έως τώρα καλή συνεργασία μαζί τους, και στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας 2014 διοργανώνει έκθεση βιβλίων,  με σκοπό την προβολή και  γνωριμία της νέας αυτής συλλογής. Η έκθεση  θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 4 Αυγούστου έως 31 Αυγούστου 2014 κατά τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και απευθύνεται σε μικρούς και ενήλικες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.