Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο συνέδριο του Δήμου Κοζάνης για τον πρωτογενή τομέα – Βίντεο



Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το διήμερο συνέδριο που διοργάνωσε με επιτυχία ο Δήμος Κοζάνης, στις 15 και 16 του Μάρτη, για την ανάπτυξη, την παραγωγή και την ποιότητα στον πρωτογενή τομέα, με κεντρικό θέμα « Ανάπτυξη, Αναδιάρθρωση και  Ενίσχυση της  Επιχειρηματικότητας της Υπαίθρου».

Η συγκεκριμένη δράση είχε ως στόχο να αναδείξει τον κομβικό ρόλο του πρωτογενή τομέα στο Δήμο Κοζάνης, και παράλληλα να αποτελέσει βήμα ανοιχτού διαλόγου μεταξύ των επαγγελματιών του πρωτογενή τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και να θέσει τη βάση για το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα στο Δήμο Κοζάνης.

Με την παρουσία του τίμησε το συνέδριο και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος επεσήμανε πως « Είναι για μένα ιδιαίτερη χαρά και τιμή να βρίσκομαι σε έναν από τους πιο παραγωγικούς, ποικιλόμορφους νομούς της χώρας μας. Είχα την ευκαιρία να δω καινοτόμα πράγματα στην Κοζάνη, καινοτόμους επιχειρηματίες. Χαίρομαι που το συνέδριο γίνεται την κατάλληλη περίοδο, καθώς ολοκληρώνεται η τρέχουσα ΚΑΠ και σχεδιάζεται η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, για την οποία θα ακούσετε τις προτάσεις του υπουργείου».

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας τόνισε πως « Η πατρίδα μας διέρχεται μια πολύπλευρη  κρίση, που μας έχει οδηγήσει στο να αναθεωρήσουμε μια σειρά από επιλογές μας  των τελευταίων ετών. Με την έννοια αυτή φαίνεται ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα για την ανάπτυξη της πατρίδας Συνεπώς, αυτό το συνέδριο έρχεται στη σωστή χρονική περίοδο, ένα εξάμηνο περίπου πριν την μεταβίβαση όλων των αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε να αποτελέσει πραγματικά το απαραίτητο εργαλείο, τον οδικό χάρτη, για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο, που θα συμπέσει  και με την νέα προγραμματική  περίοδο και το νέο ΕΣΠΑ  που θα τρέξει».

Ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης, Κώστας Κυριακίδης, στην ομιλία του ανέφερε πως «  επιπτώσεις της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε σαν λαός έχουν αποτυπωθεί κυρίως σε επίπεδο ανεργίας του ενεργού πληθυσμού αλλά και έντονης φτωχοποίησης των συμπολιτών μας που απέμειναν να δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα. Είναι επομένως η χρονική και οικονομική συγκυρία κατάλληλη για να αναδιαρθρώσουμε και να αναδιατυπώσουμε τα σχέδια μας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και παραγωγής. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες που θα κατευθύνουν τον ανενεργό οικονομικά πληθυσμό σε δράσεις που και την ελληνική οικονομία θα βοηθήσουν αλλά και σε ατομικό επίπεδο θα συμβάλλουν στη βελτίωση των όρων διαβίωσης».

Το Συνέδριο εντασσόταν στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Τοπικό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για την Ανάπτυξη της υπαίθρου (ΤΟΣΔΑ), την αναδιάρθρωση του πρωτογενή τομέα και την ανάδειξη, ενίσχυση και προβολή της Αγροτικής επιχειρηματικότητας στο Δήμο Κοζάνης – Οδικός Χάρτης για την Ε’ Π.ΠΕ 2014 – 2020».

Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνδιοργάνωσε το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και στήριξε η Ένωση Νέων Αγροτών Κοζάνης.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.