Εκτεταμένη Αστυνομική Επιχείρηση στις 7 και 8 Νοεμβρίου στη Δυτική Μακεδονία



Ελέγχθηκαν συνολικά (4.128) άτομα και  (3.446)  οχήματα, συνελήφθησαν (32) άτομα και βεβαιώθηκαν (263) παραβάσεις

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης  Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιήθηκε Αστυνομική Επιχείρηση κατά το διήμερο 07 και 08-11-2013, σε όλες τις Περιφρειακές Ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν πεντακόσιοι πενήντα ένας (593) αστυνομικοί, από τις κατά τόπους Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, τις Ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), Πρόληψης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.), τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης, καθώς και αστυνομικοί σκύλοι.

Ελέγχθηκαν συνολικά τέσσερις χιλιάδες εκατόν είκοσι οχτώ (4.128) άτομα, (εκ των οποίων 3.043 ημεδαποί και 1.085 αλλοδαποί), καθώς και τρεις χιλιάδες τετρακόσια σαράντα έξι (3.446) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν είκοσι επτά (127) άτομα, ενώ συνελήφθησαν τριάντα   δύο (32) άτομα.

Ειδικότερα:

α. Συνελήφθησαν :
Δύο (2) αλλοδαποί στην Καστοριά, διότι συνέστησαν εγκληματική οργάνωση (με άλλους δύο αλλοδαπούς οι οποίοι αναζητούνται) και διέπρατταν ένοπλες ληστείες με απειλή ή χρήση κυνηγετικών όπλων, σε αραιοκατοικημένα χωριά των περιοχών Κοζάνης και Καστοριάς.     
Ένας (1)  ημεδαπός στο Καλονέρι Κοζάνης, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης κ. Ανακριτού Β΄ Τμήματος Πρωτοδικείου Λάρισας, για ληστεία που διαπράχθηκε την 21-6-2013 στα Φάρσαλα.
Ένας (1) υπήκοος Σερβίας στα Γρεβενά, διότι διωκόταν σε Διεθνές επίπεδο με σκοπό την έκδοση από τις Αρχές του Μαυροβουνίου δυνάμει Ερυθράς Αγγελίας Αναζητήσεων για απάτη. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στο Κ.Κ. Φελλίου μέχρι την έκδοσή του στη Χώρα του.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κοζάνη, διότι διωκόταν με απόφαση δικαστηρίου αφού είχε καταδικασθεί σε επτά (7) χρόνια φυλάκισης για φοροδιαφυγή. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στο Κ.Κ. Φελλίου για την έκτιση της ποινής του.
Ένας (1) ημεδαπός στο Φιλώτα Φλώρινας για κλοπή σε οικία. Ο συλληφθείς διέπραττε κλοπές κατ’ εξακολούθηση.
 Δύο (2) ημεδαποί, για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνευματωδών ποτών.
 Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση υγειονομικού ενδιαφέροντος.
 Ένας (1) αλλοδαπός, για νομοθεσία περί αυτοκινήτων (μεταφορά με κόμιστρο).
 Τέσσερις (4) αλλοδαποί, για καταδικαστικές αποφάσεις.
 Μία (1) ημεδαπή, για αυτοδικία – απειλή – εξύβριση.
 Δύο (2) αλλοδαποί, για νομοθεσία περί αλλοδαπών.
 Δεκαπέντε (15) μη νόμιμοι μετανάστες.

β. Βεβαιώθηκαν :
(238) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.,
(11) υγειονομικές παραβάσεις και
(10) λοιπές παραβάσεις.

γ. Εξιχνιάστηκαν :
(4) υποθέσεις ληστειών.

δ. Κατασχέθηκαν  :
Οχήματα: 1
Συσκευές κινητής τηλεφωνίας: 1
Κάρτες SIM: 2
6 Χαρτονομίσματα των 50€ και 45€ κέρματα
Φωτογραφικές μηχανές: 2
Ανδρικά μπουφάν: 2
Ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον και στο μέλλον.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.