Κοζάνη: Κανονικά έλεγχοι και πρόστιμα από τη Δημοτική Αστυνομία!



Με το πρώτο άκουσμα της είδησης για κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, όπως πανελλαδικά έτσι και στην Κοζάνη, πλήθυναν τα κρούσματα από ασυνείδητους που βρήκαν την ευκαιρία να παρκάρουν όπου βρουν (ακόμα και επάνω σε πλατείες και πεζοδρόμια), ενώ ελάχιστοι έβαζαν το απαιτούμενο αντίτιμο στα παρκόμετρα της πόλης. Ωστόσο, η Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης υφίσταται, οι αρμοδιότητές της ασκούνται κανονικά και τα πρόστιμα επιβάλλονται όπου χρειάζονται. Οι έλεγχοι και τα πρόστιμα επέστρεψαν κανονικά, και καλό είναι οι πολίτες που …παρανομούν να το γνωρίζουν!

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «Π.Λ.» η Μαρία Θεοδωρίδου, διευθύντρια της Δημοτικής Αστυνομίας Κοζάνης, οι δραστηριότητες των δημοτικών αστυνόμων συνεχίζονται κανονικά, παρά τα όσα προβλήματα και τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα. Όλα αυτά μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου όπου και η δημοτική αστυνομία θα υφίσταται.

«Μέχρις ότου η δημοτική αστυνομία υφίσταται, ασκούνται και οι αρμοδιότητές της. Δεν σταματήσαμε, ούτε και μπορούμε να σταματήσουμε», τονίζει μιλώντας στον «Π.Λ.» η κ. Θεοδωρίδου. Αν και δεν μπορούν να ασκούνται στο ακέραιο οι αρμοδιότητες όπως πριν, γίνονται ακόμη επιδόσεις εγγράφων, σφραγίσεις καταστημάτων όπου χρειάζεται, συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις για επίβλεψη του χώρου, ακόμα και σε ότι αφορά τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα (που το καλοκαίρι συναντώνται συχνά στον κεντρικό πεζόδρομο της Κοζάνης). Πρόσφατα μάλιστα χρειάστηκε η συνδρομή της δημοτικής αστυνομίας και σε αυτόν τον τομέα.

Επίσης, αυτό που θα πρέπει να ξέρει ο πολίτης, είναι ότι και τα παρκόμετρα λειτουργούν κανονικά, μάλιστα τα ειδικά κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους και επιδίδουν τα πρόστιμα όπου απαιτείται.  «Έχει ξεκινήσει κανονικά και η αρμοδιότητα με τα παρκόμετρα, έχουν επιβληθεί πρόστιμα όπου απαιτείται και γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι», αναφέρει η κυρία Θεοδωρίδου.

Επίσης, κανονικά ελέγχονται και οι καταγγελίες που κάνουν οι πολίτες για παρεμπόδιση των δρόμων ή οποιαδήποτε άλλη καταγγελία ελέγχεται. «Από κει και πέρα νομίζω ότι είναι κατανοητό σε όλους ότι δεν μπορούμε να λειτουργούμε όπως λειτουργούσαμε, ωστόσο όλες οι αρμοδιότητες ασκούνται κανονικά και θα ασκούνται κανονικά όλο το καλοκαίρι», καταλήγει η ίδια.

7.500 ειδοποιητήρια από το Δήμο Κοζάνης

Παράλληλα, ο δήμος Κοζάνης σε μια προσπάθεια να εισπράξει ανεξόφλητες κλήσεις από παράνομη στάθμευση θα στείλει τις επόμενες ημέρες περί τα 7.500 ειδοποιητήρια, τα οποία αφορούν κλήσεις εντός του περασμένου έτους. Το προσδοκώμενο όφελος από τον Δήμο θα ξεπεράσει τις 200.000 ευρώ, με την εξόφλησή τους από τους πολίτες.

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.