Ανακοίνωση της κομματικής οργάνωσης ΕΒΕ Κοζάνης



Συνάδελφοι, η εξαπάτηση  του λαού από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συνεχίζεται. Σαν κόμμα πλέον «εξουσίας» βγάζει από το συρτάρι παλιές συνταγές για το κέρδισμα των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ. Και τι δεν ξανάκουμε, ότι είμαστε η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, για νέες τεχνολογίες, για νέες χρηματοδοτήσεις, στατιστικές που βγάζουν «συμπεράσματα» έχοντας τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ στις ίδιες κατηγορίες με μεγάλες επιχειρήσεις κτλ. Λόγια που τα έχουμε ξανακούσει ιδία και απαράλλακτα σε ουσία από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν πλέον την απαραίτητη πείρα να μην πέσουν στην παγίδα αφού ξέρουν ότι η πολιτική  που επιτάσσει η ΕΕ είναι το τσάκισμά τους.
 
Μιλούν για «εναλλακτικές» μορφές χρηματοδότησης , για ανακούφιση των υποχρεωμένων επιχειρήσεων, μέχρι και για κατάργηση του μνημονίου (εδώ μάλλον είναι η αντιμνημονιακή τάση του ΣΥΡΙΖΑ) βέβαια μέσα στην ΕΕ.  Η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και των ευρωπαϊκών επιδοτούμενων προγραμμάτων είναι στην πρώτη γραμμή.  Συνάδελφε, όλα αυτά σου θυμίζουν κάτι; Σκέψου τελικά ποιος βγήκε ωφελημένος τα προηγούμενα χρόνια.
 
Η απόκρυψη των πραγματικών αιτιών της κρίσης , η απόκρυψη ότι είναι στρατηγική επιλογή της ΕΕ η συρρίκνωση των μικρών επιχειρήσεων προς όφελος των μονοπωλίων είναι συνειδητή από τον ΣΥΡΙΖΑ.  Κρύβουν ότι από τα ευρωπαϊκά επιδοτούμενα προγράμματα ένα μικρό μέρος πάει στις μικρές επιχειρήσεις. Κρύβουν ότι από την συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του μεγάλου κεφαλαίου δεν υπάρχει «χώρος» για τους «μικρούς». Κρύβουν, όταν μιλάνε για αναδιάρθρωση των παραγωγικών κλάδων, ότι η «αναδιάρθρωση» είναι με βάση τις επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου και την πολιτική στήριξη της ΕΕ και μόνο.  Κρύβουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των μικρών επιχειρήσεων θα οδηγηθούν σε κλείσιμο αφού  δεν θα έχουν την κεφαλαιακή επάρκεια για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής ή των υπηρεσιών που προσφέρουν. Επίσης, συνειδητά κρύβεται ότι η ύπαρξη μικρών επιχειρήσεων σε νέους κλάδους δημιουργεί το απαραίτητο δίκτυο αγοράς που θα απομυζήσει στη συνέχεια το μονοπώλιο χωρίς ιδιαίτερο ρίσκο.

Αυτοαπασχολούμενε, μην πέφτεις στην παγίδα. Σου λένε ψέματα.  Ξέρεις πλέον ότι τα συμφέροντα σου είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Η πολιτική υπέρ των μονοπωλίων που εφαρμόζεται τσακίζει όλο τον λαό, ανεργία  μαστίζει  την κοινωνία, κλεισίματα μαγαζιών κατά εκατοντάδες. Τα ίδια υποβαθμισμένα νοσοκομεία και σχολεία χρησιμοποιείς εσύ και οι εργάτες, με τον ίδιο τρόπο σου ξεζουμίζουν την ζωή.

Μόνο μέσα από την κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία με βάση της κοινωνικές ανάγκες  μπορείς να βγεις κερδισμένος.

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ Ε.Ε. ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΛΑΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.