Στην τελευταία αγωνιστική θα κριθούν όλα στην Α’ ΕΠΣ Κοζάνης



Με τεράστιο ενδιαφέρον αναμένεται η τελευταία αγωνιστική της Α’ΕΠΣ Κοζάνης την ερχόμενη Κυριακή, καθώς οι  αγώνες της 33ης αγωνιστικής δεν ξεκαθάρισαν την κατάσταση στην κορυφή αλλά στις θέσεις  για τον υποβιβασμό.

Η πρωτοπόρος Aρδασσα επικράτησε με 1-0 της Αιανης και διατήρησε το +2 από την ΑΕΠ Καραγιαννίων, που πέρασε νικηφόρα από το Στρτιωτικό γήπεδο. Στην τελευταία αγωνιστική η Aρδασσα αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Περδίκκα ενώ η ΑΕΠ φιλοξενείται στην Ασβεστόπετρα. Να υπενθυμίσουμε πως η πρωταθλήτρια ομάδα θα αγωνιστεί σε αγώνες μπαράζ με τους Πρωταθλητές των Ε.Π.Σ. Καστοριάς , Φλώρινας και Γρεβενών για την Γ’Εθνική κατηγορία.

Στις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό (5 συνολικά),  4 ομάδες θέλουν την ερχόμενη Κυριακή να βρίσκονται  στην 12η θέση, που οδηγεί στην παραμονή. Η Ακ. Ποδ. Σιάτιστα, που είναι σήμερα σε αυτή τη θέση με 33 βαθμούς, έχει ολοκληρώσει τους αγώνες με Ασβεστόπετρα (33β.), Αλιάκμων Αιανής (31β.) και Εθνικό Βατερού (31β.) να θέλουν μόνο νίκες και ταυτόχρονα, ήττες των άλλων. Η Ασβεστόπετρα, όπως προαναφέραμε υποδέχεται την ΑΕΠ Καραγιαννίων, ο Αλιάκμων Αιανής υποδέχεται τον Τιτάν Σερβίων ενώ ο Εθνικός Βατερού την Κοζάνη 2004.

Τα αποτελέσματα:
Ακ. Ποδ. Σιάτιστας- Αναγέννηση Εράτυρας 2-4
Μακεδονικός Φούφα- Ερμής Ασβεστόπετρας 2-4
ΑΕ Ελίμειας- ΠΑΟ Κοίλων 3-2
Aρδασσα- Αλιάκμων Αιανής 1-0
Κοζάνη 2004- Εορδαικός 2007 0-1
ΑΕ Κοζάνης- Α.Ε.Π. Καραγιαννίων      1 – 3
Απόλλων  2010 Ακρινής  – Α.Σ. Βελβεντό      2 – 0
Τιτάν Σερβίων- Εθνικός Βατερού     1 – 1

ΑΕΚ – ΑΕΠ Καραγιαννίων 1-3
Πέρασε από το Στρατιωτικό Γήπεδο η Α.Ε.Π. Καραγιαννίων, νικώντας την Α.Ε. Κοζάνης με 3-1 για την προτελευταία αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης και συνεχίζει να ελπίζει στην κατάκτηση της πρώτης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου για την νέα Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική.
Ολα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική το ερχόμενο Σάββατο 27-4-13 όπου η πρωτοπόρος Αρδασσα ταξιδεύει στον Περδίκκα.
Η Α.Ε.Π. Καραγιαννίων, που βρίσκεται δύο πόντους πίσω, ταξιδεύει στην Ασβεστόπετρα που αναθέρμανε τις ελπίδες της για κατάκτηση της 12ης θέσης που θα οδηγήσει στη σωτηρία αν ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Κοζάνης ανέβει στην Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική μέσω των μπαράζ.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ Αρδασσας και Καραγιαννίων θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή καθώς στα μεταξύ τους παιχνίδια οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη με ένα γκολ διαφορά.

Το παιχνίδι του Στρατιωτικού Γηπέδου έγινε κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες, παρουσία αρκετού κόσμου.
Η ΑΕΚ για άλλη μία φορά παρουσιάστηκε με αρκετούς νεαρούς στη σύνθεση της, δυσκόλεψε τους φιλοξενούμενους στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τελικά η εμπειρία και η απόλυτη ανάγκη για νίκη της Α.Ε.Π. Καραγιαννίων αποδείχθηκε καθοριστική στο δεύτερο.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 15’ με ωραίο πλασέ του πρώην παίκτη της ΑΕΚ και πρώτου σκόρερ της κατηγορίας, Χρήστου Καραγεώργου.
Στο 21’ η ΑΕΚ ισοφάρισε με σουτ του προωθημένου Γιώργου Κουτσουσίμου από κοντά μετά από κόρνερ του Σιαμπανόπουλου.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΠ Καραγιαννίων έκανε το 1-2 στο 52’ με εύστοχο πέναλτυ του Καραγεώργου μετά από ανατροπή του ίδιου από τον Κουτσουσίμο.
Στο 62’ οι φιλοξενούμενοι σφράγισαν την νίκη με δυνατό φάουλ του Χρήστου Μετικάνου λίγο έξω από την περιοχή.
Στη συνέχεια το παιχνίδι ισορρόπησε με καλύτερη ευκαιρία στο 80’ για την ΑΕΚ όταν ωραίο φάουλ του Τσολακίδη βρήκε το δοκάρι του Ζηνόβιου.
Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Μαλούτας): Βήττας, Κουτσουσίμος, Σιαμπανόπουλος, Κιουλτζής, Ντούκα, Παπαθεοδώρου (46’ λ.τ. Τσολακίδης), Μαλούτας, Μαντώς, Σαλονικίδης, Μπαλίτσας, Μαυρόπουλος.
Α.Ε.Π. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΩΝ (Σαμαράς): Ζηνόβιος, Βάλλας, Αντάμης, Σαββίδης (37’ λ.τ. Ταουσιάνης), Ζερβανταρίδης, Φωτιάδης, Δαϊνάς, Μετικάνος, Πουταχίδης (66’ Παυλίδης), Καραγεώργος (60’ Βρόϊκος), Θεοδωρίδης.
Διαιτητές: Τσιμεντερίδης, Μπαλιάκας, Ε. Σουλίδης.

ΕΠΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΑΤΑΤΑΞΗ    ΟΜΑΔΑ    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1    Aρδασσα    76
2    ΑΕΠ Καραγιαννίων    74
3    Μακεδονικός Φούφα    63
4    ΑΕ Ελίμειας    54
5    Αναγέννηση Εράτυρας    51
6    Εορδαικός 2007    50
7    ΑΕ Περδίκκα    49
8    ΑΕ Κοζάνης    41
9    Τιτάν Σερβίων    39
10    Βελβεντό     39
11    Απόλλων Ακρινής    38
12    Ακ. Ποδ. Σιάτιστας    33
13    Ερμής Ασβεστόπετρας    33
14    Αλιάκμων Αιανής    31
15    Εθνικός Βατερού    31
16    ΠΑΟ Κοίλων    16
17    Κοζάνη 2004    7

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.