Μηχανοδηγοί Εκτροχιασμού – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης



Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης
Πτολεμαίδα 17-1-2013

Η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της δημοκρατίας καθοδηγώντας την ‘’αμαξοστοιχία’’ του Ελληνικού κράτους διασχίζουν επικινδύνους ατραπούς, με άμεσο κίνδυνο το συνταγματικό εκτροχιασμό και τη δημοκρατική του κατάρρευση.

Το άρθρο 44 του συντάγματος ορίζει ρητά ότι : << Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτης ανάγκης ο πρόεδρος της δημοκρατίας μπορεί ύστερα από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου να εκδίδει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) …….>>

Η βιομηχανία των ΠΝΠ που παράγει η σημερινή κυβέρνηση, παρακάμπτει το κοινοβούλιο, αποδίδοντας τη δική της παρερμηνεία  στο σύνταγμα, ξεθωριάζει τις δημοκρατικές διαδικασίες, παράγοντας διάτρητο αντισυνταγματικό έργο, που δεν μπορεί να σταθεί απέναντι σε οποιοδήποτε αντικειμενικό ανώτατο δικαστήριο. Με 56 ΠΝΠ έκλεισε η τρι αρχηγική κυβέρνηση το έτος 2012 και με την ψήφιση από τη βουλή, σε μεταγενέστερο μάλιστα χρόνο από τον νόμιμα απαιτούμενο, συνέχισε με την επικύρωση 6 εξ αυτών.

Η παράδοση της εθνικής κυριαρχίας που ψήφισαν στη βουλή οι 166 (σαμαρικοί-σοσιαλιστές & αριστεροί)  δεν μπορεί επ’ ουδενί να αποτελεί έκτακτη περίπτωση επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης: << ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης>> ΦΕΚ 240/12/2012.  Ουσιαστικά ενσωματώνεται έτσι στο Εθνικό Δίκαιο  ο όρος πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού κράτους και κάθε ιδιοκτησιακό δικαίωμα υπόκειται σε κατάσχεση, αν το ζητήσουν οι δανειστές.

Και όμως ψηφίζοντας τα επαίσχυντα οι συγκυβερνώντας βουλευτές είχαν το πολιτικό θράσος να αποσύρουν τον φόρο πολυτελείας στα σκάφη αναψυχής, καθώς και στα υπό ξένη σημαία πλοία για να μην συμπέσουν με τη διπλή φορολόγηση που ΘΑ κάνει του Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας, μακριά και χωρίς μέτρο σύγκρισης – έξω από τα συνολικά φορολογικά μέτρα. Δηλαδή πάλι στα μαλακά τους χαϊδεμένους. Απέσυραν οι αθεόφοβοι και τη διάταξη που επέφερε αυστηρές ποινές και ρυθμίσεις για όσους εντοπίζονται να έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις, πάλι στα μαλακά οι φοροφυγάδες.

Και τι άλλο έκαναν οι κατεργάρηδες: Χωρίς προειδοποίηση και αμέσως μόλις έληξε η προθεσμία πληρωμής τελών κυκλοφορίας, επέβαλαν έκτακτη εισφορά (φόρο πολυτελείας) σε εκατοντάδες χιλιάδες κατόχους αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού άνω των 1920 (ούτε 1900 ούτε 2000 σαν να σκόπευαν κάποια μάρκα ….) Έτσι αφαίρεσαν το δικαίωμα επιλογής σε κάποιους, να παραδώσουν τις πινακίδες πριν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, τους εγκλώβισαν και τώρα ή πληρώνεις κι άλλα ή χάνεις κι αυτά που πλήρωσες. Τέτοια οικονομικά σπούδασε ο κεντρο-αριστερός κ Στουρνάρας.

Ούτε σκέψη φυσικά να επαναφέρει τον ειδικό φόρο τηλεόρασης, για τον οποίο επικαλούμενη κατεπείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες με ΠΝΠ στις 31-12-2012 (προσέξτε ημερομηνία!!!) ανέβαλε την φορολόγηση για τρίτο συνεχόμενο χρόνο, χαρίζοντας στους καναλάρχες το 20% της αξίας των τηλεοπτικών διαφημίσεων.

Και φυσικά κανένας Έλληνας δεν τρέφει την αυταπάτη ότι ο ‘’θεματοφύλακας’’ πρόεδρος της δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα επέστρεφε ή θα επιστρέψει ως αντισυνταγματικά κάποια ΠΝΠ  ούτε γι’ αστείο.

Δεν απομένει λοιπόν παρά να δώσουμε στον Κάρολο και στους 166 τα ονόματά τους σε δρόμους, πλατείες, στάδια κλπ για να τους τιμήσουμε σαν σωτήρες της πατρίδας, όπως αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται. Για να κοιτούν τις οδοσημάνσεις οι νεοέλληνες και να τους θυμίζουν όλα τα αναίσχυντα και την ΠΝΠ του ΦΕΚ 240/12/2012 που φωτογραφίζει τους υπαίτιους παράδοσης της εθνικής μας κυριαρχίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.