Εν αναμονή της υπουργικής απόφασης η DIGEA για τη μετάβαση στο ψηφιακό σήμα στη Δυτ. Μακεδονία



Εν αναμονή της Υπουργικής Απόφασης βρίσκεται η DIGEA προκειμένου να αρχίσει τη διαδικασία μετάβασης από το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα για τους τηλεοπτικούς δέκτες στη Δυτική Μακεδονία. Αυτό τονίζεται σε απάντηση της εταιρείας προς τον “Χρόνο” .

Να σημειώσουμε εδώ πως σύμφωνα με το  Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων , η διαδικασία μετάβασης από την αναλογική εκπομπή στην ψηφιακή σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί ως το 2014 .

Η απάντηση της DIGEA στον “Χρόνο”:

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα έναρξης της ψηφιακής εκπομπής σύμφωνα με το άρθρο 37 του νόμου 4053/2012 προβλέπεται ότι «με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του Υπουργού στον οποίο ανατίθενται εκάστοτε οι αρμοδιότητες του Υπουργού Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, μπορεί κατά περίπτωση να καθορίζονται ημερομηνίες διακοπής εκπομπών τηλεοπτικού προγράμματος με αναλογική τεχνολογία από τα επιτρεπτά κέντρα ψηφιακής εκπομπής που προβλέπονται στο Παράρτημα V της ΚΥΑ 21161/2008 (Β´1680), όπως ισχύει, ή στην προβλεπόμενη απόφαση της παρ. 12 του άρθρου 13 του ν. 3592/2007 (Α´161)». Σύμφωνα και με τα παραπάνω, η εταιρεία μας αναμένει τις σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων Υπουργείων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ
Ο ΧΡΟΝΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.