Συλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων από την Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης



egkatalelimeno amaksi865r8Η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας Κοζάνης ασκεί την αρμοδιότητα βάσει του Ν. 3731/2008 τήρησης των διατάξεων που αφορούν στα εγκαταλελειμμένα οχήματα,
    
Ειδικότερα το α΄ οχτάμηνο του 2012 χαρακτηρίστηκαν 158 οχήματα. Τα α 153 απομακρύνθηκαν από τους ιδιοκτήτες, 3 οχήματα δόθηκαν για ανακύκλωση, 22 οχήματα είναι σε εξέλιξη.
    
Από το 2010 που ανέλαβε την αρμοδιότητα η υπηρεσία μας έχουν χαρακτηριστεί 421 οχήματα εκ των οποίων τα 339 απομακρύνθηκαν, 48 δόθηκαν για ανακύκλωση και 34 εκκρεμούν.
    
Οι έλεγχοι επεκτάθηκαν στον ευρύτερο Καλλικρατικό Δήμο (Δήμοι Αιανής – Ελίμειας- Ελλησπόντου- Υψηλάντη).
    
Παρακαλούνται όλοι οι κάτοχοι οχημάτων τα οποία βρίσκονται σε ακινησία (χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας) να τα απομακρύνουν από κοινόχρηστους χώρους, πεζοδρόμια και οδούς. Τα οχήματα αυτά πρέπει να βρίσκονται σε ιδιωτικούς χώρους.
    
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση τα οχήματα αυτά με το πέρας των 45 ημερών από το χαρακτηρισμό τους και εφόσον ο ιδιοκτήτης δεν τα αναζητήσει, περισυλλέγονται για ανακύκλωση.
    
Η Δημοτική Αστυνομία προτρέπει όλους τους πολίτες να σεβαστούν το περιβάλλον και να συμβάλλουν στην αισθητική αναβάθμιση του χώρου.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.