Προβολή της Κοζάνης ως τόπος προορισμού σχολικών εκδρομών



kozani_plateia_nikis23525Πλημμύρισε νιάτα το πρωί της Κυριακής, η κεντρική πλατεία Κοζάνης, καθώς εκατοντάδες μαθητές σχολείων της περιοχής, παρουσίασαν δράσεις που ανέπτυξαν κατά την απερχόμενη σχολική χρονιά, με σκοπό την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου.

Η εκδήλωση εντασσόταν στο πλαίσιο της πανελλαδικής καμπάνιας για την προβολή και προώθηση της Ελλάδας ως τόπο προορισμού σχολικών εκδρομών τόσο για τα σχολεία της χώρας, όσο και για σχολεία του εξωτερικού, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Η καμπάνια έχει τίτλο: «Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου», η οποία κορυφώνεται την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 με κεντρικές εκδηλώσεις στις πόλεις – έδρες όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Σ’ αυτή την προσπάθεια συμμετείχαν ενεργά τα σχολεία και πρωτίστως οι μαθητές που με έντονη την παρουσία τους στις ελληνικές πόλεις με τις δράσεις τους και τα δημιουργικά τους έργα, έστειλαν το σύνθημα: «Πάμε Ελλάδα”/Schools, let’s go to Greece» σε όλη τη χώρα και πέρα από τα σύνορά της, ώστε να προβληθεί η Περιφερειακή Ενότητα της Κοζάνης ως τόπος προορισμού σχολικών εκδρομών.

Στην Κοζάνη την εκδήλωση διοργάνωσαν η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού – Σιάτιστας και του Δήμου Κοζάνης. Οι μικροί μαθητές πρόβαλαν τις δράσεις τους, μέσα από ζωγραφική, φωτογραφίες κ.λ.π., εκθέτοντας δείγματα των σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποίησαν οι μαθητές τους.

Στην εκδήλωση μίλησε η υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αναστασία Καρανίκα.

e-ptolemeos.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.