Δείτε την κατάσταση του οδικού δικτύου της Δυτ. Μακεδονίας – Πού χρειάζεται αλυσίδες…

astinomia_logoΑνακοινώνεται ότι εξαιτίας του παγετού – ισχυρών ανέμων, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση Νομού, έχει ως εξής:

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ:
Με απόφαση του Διευθυντή της Α.Δ.  Γρεβενών, άρθηκε η απαγόρευση  κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο  άνω των 3,5 τόνων, σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Επίσης, λόγω παγετού και ισχυρών ανέμων, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στα κατωτέρω οδικά δίκτυα:
Στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας, από το 20ο χλμ έως το 45ο χλμ.
Στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Σαμαρίνας, από το 20ο χλμ. έως το 54ο χλμ.
Στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Περιβολίου, από το  20ο χλμ. έως το 43ο χλμ.
Στην παλαιά εθνική οδό Γρεβενών-Μετσόβου, από το 20ο έως το 40ο χλμ.

Στο λοιπό Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο περιοχής της Α.Δ. Γρεβενών, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, κρίνεται ωστόσο απαραίτητος ο εξοπλισμός κάθε κινούμενου οχήματος με αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:
Η κυκλοφορία, λόγω παγετού και ισχυρών ανέμων, διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Καστοριάς –Αμυνταίου, από το 28ο  χλμ.  εώς 31ο  χλμ.

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων  στα κατωτέρω οδικά τμήματα:
Στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Βιτσίου από το 18ο  χλμ. έως 28ο  χλμ.
Στην επαρχιακή  οδό  Καστοριάς –Ιωαννίνων , μέσω Νεστορίου από το 25ο  χλμ. έως 50ο  χλμ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ:
Με απόφαση του αναπληρωτή Διευθυντή της Α.Δ.  Κοζάνης, άρθηκε  η απαγόρευση  κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο.   

Η κυκλοφορία, λόγω  παγετού και ισχυρών ανέμων,  διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το  επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων τόσο στην Εγνατία Οδό, όσο και στο Εθνικό δίκτυο, αποκαταστάθηκε και διεξάγεται κανονικά.   

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:
Με  απόφαση του Διευθυντή της Α.Δ Φλώρινας, άρθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο  άνω των 3,5 τόνων, σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Επίσης, λόγω παγετού και ισχυρών ανέμων, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στα κατωτέρω οδικά δίκτυα:
Στην εθνική  οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βιτσίου από το 20ο χλμ έως το 30ο χλμ.
Στην εθνική οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας, από το 6ο χλμ. έως το 25ο χλμ.

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, κρίνεται ωστόσο απαραίτητος ο εξοπλισμός κάθε κινούμενου οχήματος με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επισημαίνεται ότι η ηλεκτροδότηση στις τοπικές κοινότητες Αγ. Βαρθολομαίος και Λεπτοκαρυά του Δήμου Φλώρινας διακόπηκε, ενώ προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάζονται στις τοπικές κοινότητες Φλάμπουρο, Κάτω Υδρούσα, Πολυπόταμος, Τριανταφυλλιά, Αρμενοχώρι, Παλαίστρα, Παπαγιάννης, Ατραπός και Τριπόταμος του ιδίου Δήμου.

 

Σχολιάστε