Η πιο όμορφη γιορτή του καλοκαιριού πλησιάζει!
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΕΜΑΣ “Μέγας Αλέξανδρος” Λευκοπηγής σας προσκαλεί σε ένα διήμερο γεμάτο παράδοση, κέφι και ζωντάνια.
Το Σάββατο 26 & την Κυριακή 27 Ιουλίου στο μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι.
Σας περιμένουν:
Ζωντανή παραδοσιακή μουσική
Ατελείωτος χορός
Αυθεντικές τοπικές γεύσεις
Πλούσια δώρα και εκπλήξεις











Ανώνυμος
- Edit
Ο Άγιος Παντελεήμων , από τη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας, έζησε στα χρόνια του Μαξιμιανού (286 – 305 μ.Χ.). Εκπαιδεύτηκε στην ιατρική από τον Ευφρόσυνο και βαπτίσθηκε από τον πρεσβύτερο Ερμόλαο.
Κάποια στιγμή όταν οχιά δάγκωσε έναν νεαρό και τον θανάτωσε ο Άγιος Παντελεήμονας επικαλούμενος τον Χριστό τον ανάστησε.
Μετά από βασανιστήρια διατάχθηκε ο αποκεφαλισμός του. Μόλις ο δήμιος άπλωσε το χέρι του για να κόψει με το σπαθί του το κεφάλι του Αγίου, το σπαθί λύγισε και το σίδερο έλιωσε σαν κερί. Μπροστά σε τέτοιο θαύμα και οι παραβρισκόμενοι στρατιώτες έγιναν χριστιανοί. Τότε ο Άγιος εκουσίως παραδόθηκε στο μαρτύριο.