Σας γνωρίζουμε ότι στις 17 Δεκεμβρίου 2023, ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ, θα εορτάσουμε τη μνήμη των *ΑΓΙΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝ ΚΑΜΙΝΩ ΠΑΙΔΩΝ*, προστατών του Πυροσβεστικού
Σώματος, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης.
Το Πρόγραμμα εορτασμού έχει ως ακολούθως :
α. Έναρξη Όρθρου & Θείας Λειτουργίας Ω/07:30
β. Πέρας προσελεύσεως Προσκεκλημένων
& Επισήμων Ω/09:55
γ. Έναρξη Τελετής Δοξολογίας Ω/10:00
Ο Διοικητής
Κων/νος Ι. Τσαλίκης
Αρχιπύραρχος












Ανώνυμος
- Edit
Αγίων τριών εν καμίνω παίδων
Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω ήταν τρία εβραιόπουλα, ο Ανανίας, ο Αζαρίας και ο Μισαήλ, που κατάγονταν από βασιλικό γένος και ζούσαν στα Ιεροσόλυμα. Όταν η πόλη τους κυριεύτηκε από τον βασιλιά των Βαβυλωνίων, Ναβουχοδονόσορα Β’ τον Μέγα (634-562 π.Χ), τα τρία παιδιά σύρθηκαν αιχμάλωτα στη Βαβυλώνα. Εκεί ξεχώρισαν για τη φρόνηση και την αρετή τους και ο βασιλιάς τους διόρισε επιστάτες στην Αυλή του.
Όταν αρνήθηκαν να προσκυνήσουν τη χρυσή εικόνα του, ο Ναβουχοδονόσωρ εξοργίστηκε και διέταξε να τους ρίξουν σ’ ένα ιδιαίτερα πυρακτωμένο καμίνι. Τότε εμφανίστηκε άγγελος Κυρίου και τους προστάτευσε, απλώνοντας πάνω τους τις φτερούγες του και μεταβάλλοντας τη φωτιά σε δροσιά.
Έκπληκτος ο Ναβουδονόσωρ από το θαύμα που συντελέστηκε ενώπιόν του, ομολόγησε ότι ο Θεός των Ιουδαίων είναι μεγάλος και τους χάρισε τη ζωή.
Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω είναι προστάτες Άγιοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελλάδας και Κύπρου.
Ανώνυμος
- Edit
Στην Καλαμάτα και στο Μάτι,
δεν άνοιξε κανένας τα φτερά του,
ίσως γιατί ήσαν πάνω από 87+102 καμμένοι
συνάνθρωποι μας κι όχι 3 που κινδύνευαν
να καούν.
και στα στρατοπεδα συγκέντρωσης
κάηκαν χιλιάδες χιλιάδων άνθρωποι
κι όχι μόνον τρεις.