
Μπορεί η τιμή στην οποία πληρώνουμε το ρεύμα να μην είναι αληθινή, δηλαδή η πρέπουσα, αλλά διογκωμένη, ΤΟ σκάνδαλο με τα δωράκια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που χαρίζονται στα golden boys της ΔΕΗ είναι πέρα για πέρα αληθινό και δυστυχώς λογικοφανές! Τόσο που εμφανίζεται στις οικονομικές καταστάσεις της ΑΕ χωρίς καμία ντροπή και ενσυναίσθηση απέναντι στους χιλιάδες καταναλωτές που αγωνίζονται κάθε μήνα να τα βγάλουν πέρα με τους δυσβάστακτους λογαριασμούς της!!
Σκάνδαλο με 59,4 εκατομμύρια ευρώ σε δωρεάν μετοχές στα στελέχη ενώ οι πολίτες πληρώνουν την ακρίβεια
Οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ και Πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης καταγγέλλουν με αγανάκτηση τα στοιχεία που προκύπτουν από τις οικονομικές καταστάσεις της ΔΕΗ για το α’ εξάμηνο του 2026.
Από το 2023, όταν 112 στελέχη έλαβαν δωρεάν μετοχές αξίας 5,9 εκατ. ευρώ, φτάσαμε το 2026 σε 272 στελέχη και 59,4 εκατ. ευρώ σε δωρεάν μετοχές. Μέσα σε τρία μόλις χρόνια, ο αριθμός των δικαιούχων υπερδιπλασιάστηκε και η αξία των «δωρεών» δεκαπλασιάστηκε.
Αυτή η εικόνα δεν είναι απλώς προκλητική. Είναι εξοργιστική. Την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ασφυκτιούν από τους λογαριασμούς ρεύματος, την ώρα που η ενεργειακή φτώχεια χτυπάει χιλιάδες οικογένειες, η διοίκηση της ΔΕΗ μοιράζει δεκάδες εκατομμύρια σε επιλεγμένα στελέχη υπό μορφή «δωρεάν μετοχών».
Οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ θέτουν ξεκάθαρα τα ερωτήματα που η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ οφείλουν να απαντήσουν άμεσα: Με ποια κριτήρια και με ποια διαφάνεια αποφασίστηκε αυτή η εκτίναξη των παροχών;
Πώς δικαιολογείται η αύξηση από 5,9 εκατ. σε 59,4 εκατ. ευρώ σε περίοδο που η ΔΕΗ εξακολουθεί να μετακυλίει το κόστος στους καταναλωτές;
Γιατί την ίδια στιγμή που τα στελέχη πλουτίζουν με δημόσιο και ιδιωτικό χρήμα, οι πολίτες πληρώνουν τις υψηλότερες τιμές ρεύματος στην Ευρώπη;
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: άμεση και πλήρη διαφάνεια. έλεγχο από ανεξάρτητες Αρχές. να σταματήσει άμεσα αυτή η πρακτική που μετατρέπει μια στρατηγική επιχείρηση σε μηχανισμό πλουτισμού ολίγων.
Οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ δεσμευόμαστε ότι, όταν οι πολίτες μας εμπιστευθούν θα θεσπίσουμε αυστηρά όρια και διαφανείς διαδικασίες για κάθε μορφή αποζημίωσης στελεχών σε δημόσιες και ημιδημόσιες επιχειρήσεις.Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ξανά να πληρώνει ο ελληνικός λαός τα μπόνους των «εκλεκτών».
Η ΔΕΗ ανήκει στον ελληνικό λαό. Όχι σε μια κάστα στελεχών.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΒΟΙΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ






