Η επιθεώρηση «Εγώ θα σας τα πω!» στο Ανοιχτό Θέατρο Ποντοκώμης



Η επιθεώρηση «Εγώ θα σας τα πω!», μετά τη θριαμβευτική πορεία της στην Αθήνα, τα συνεχόμενα sold out και την ενθουσιώδη υποδοχή από κοινό και κριτικούς, έρχεται για μία μοναδική παράσταση στην Κοζάνη.

Η παράσταση θα δοθεί την Τετάρτη 15 Ιουλίου, στις 21:15, στο Ανοιχτό Θέατρο Ποντοκώμης «Μίκης Θεοδωράκης».

Η ξεκαρδιστική και αιχμηρή επιθεώρηση των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Δημήτρη Χαλιώτη, με μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη και σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, επιδιώκει να αποδείξει ότι η επιθεώρηση παραμένει ζωντανή, ανατρεπτική και αναγκαία.

Στη σκηνή συμμετέχει ένας μεγάλος θίασος: ο Δημήτρης Πιατάς, η Ελένη Κοκκίδου, ο Δημήτρης Μακαλιάς, η Γιούλη Τσαγκαράκη, ο Ζερόμ Καλούτα, η Σύρμω Κεκέ, η Μαρία Διακοπαναγιώτου, ο Αλέξης Βιδαλάκης και ο Θανάσης Ισιδώρου. Η σύμπραξη συνδυάζει υποκριτική δεξιοτεχνία, μουσικότητα, χορό και σκηνική ενέργεια.

Η παράσταση παρουσιάζει λατρεμένους πρωθυπουργούς, την «woke agenda», TikTok επικοινωνιακά επιτελεία, «τραμπικούς» πατριώτες, corporate meetings, υπουργούς και μια εναλλακτική Eurovision, σχολιάζοντας ελληνικές παραδοξότητες σε ένα δίωρο θεατρικής απόλαυσης.

Πρόκειται για ένα μεγάλο καλοκαιρινό θεατρικό γεγονός που στοχεύει να σκορπίσει γέλιο και να αναδείξει γιατί η επιθεώρηση διατηρεί την αγάπη του ελληνικού κοινού.

Σχετικές πληροφορίες και το trailer της παράστασης είναι διαθέσιμα στα εξής:

Τι έγραψαν κριτικοί και συντάκτες

Η παράσταση έλαβε θετικές κριτικές από διάφορα μέσα:

  • Τώνια Καράογλου (Αθηνόραμα): «Διαθέτει ρυθμό, ευστοχία και την ικανότητα να μετατρέπει τη συλλογική δυσφορία σε γέλιο. […] Η σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου συλλαμβάνει το πνεύμα και τον παλμό του είδους».
  • Όλγα Σελλά (oanagnostis.gr): «Μια επιθεώρηση για να είναι επιτυχημένη, χρειάζεται και καλούς ηθοποιούς που να μπορούν να κάνουν τα πάντα: να τραγουδάνε, να χορεύουν, να ατακάρουν διαρκώς, να αυτοσχεδιάζουν οπωσδήποτε εντάσσοντας και θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας στα κείμενά τους. Όλα αυτά υπήρχαν στην παράσταση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. […] Μια επιτυχημένη «αναβίωση» της επιθεώρησης στον 21ο αιώνα. Ήταν ένα ριψοκίνδυνο, αλλά, τελικά, επιτυχημένο εγχείρημα και στοίχημα».
  • Ζωή Δημητρίου (LadyLike.gr): «Αν ψάχνεις πολιτική σάτιρα, δύσκολα θα βρεις καλύτερη από την παράσταση Εγώ θα σας τα πω!. Αν αγαπάς την παραδοσιακή επιθεώρηση, θα βρεις τη γνωστή συνταγή επιτυχίας: χορό, τραγούδι, μικρά αυτοτελή σκετς για την τρέχουσα πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα. Έχει ταλαντούχους πρωταγωνιστές, καλογραμμένα επιθεωρησιακά αστεία, τρομερά κείμενα και υπέροχη μουσική. Αν ψάχνεις μια παράσταση για να γελάσεις λυτρωτικά, μην τη χάσεις».
  • Σωτήρης Σουλούκος (AllAboutArts.gr): «Η παράσταση καταφέρνει να ισορροπήσει ανάμεσα στη σάτιρα και τον προβληματισμό, προσφέροντας δύο ώρες γεμάτες γέλιο, μουσική και αιχμηρά σχόλια για όσα συμβαίνουν γύρω μας […] Η σάτιρα δεν μετατρέπεται σε εύκολη καταγγελία ούτε σε επιφανειακό σχολιασμό […] Με έξυπνο κείμενο, φρέσκια σκηνοθετική ματιά και υψηλό επίπεδο ερμηνειών, το «Εγώ θα σας τα πω» αποδεικνύει ότι η επιθεώρηση όχι μόνο παραμένει ζωντανή, αλλά εξακολουθεί να έχει πολλά και ουσιαστικά πράγματα να μας πει».
  • Χρύσα Κοκκίνου (θεατρο.gr): «Μια επιθεώρηση όπως θα έπρεπε να είναι σήμερα: σύγχρονη, τολμηρή, γρήγορη, με ωραία μουσική, χορό, γέλιο και πολλές αλήθειες κρυμμένες πίσω από τη σάτιρα. Αξίζει να τη δει κανείς όχι μόνο για να γελάσει, αλλά και για να αναγνωρίσει μέσα της κομμάτια της καθημερινότητας».

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Κείμενα – Στίχοι τραγουδιών: Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Δημήτρης Χαλιώτης

Πρωτότυπα τραγούδια – Μουσική – Ενορχηστρώσεις: Θέμης Καραμουρατίδης

Σκηνικά – Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού

Κίνηση: Αλέξανδρος Σταυρόπουλος

Σχεδιασμός φωτισμών: Αποστόλης Κουτσιανικούλης

Φωνητική διδασκαλία: Αποστόλης Ψυχράμης

Βοηθός σκηνοθέτη: Πάνος Κορογιαννάκης

Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Αγγελική Πολίτη

Φωτογραφίες – Artwork – Trailer: Χρήστος Συμεωνίδης

Μουσικοί επί σκηνής:

  • Αντώνης Παλαμάρης (μουσική διεύθυνση, πλήκτρα)
  • Κωστής Πυρένης (κιθάρες)
  • Βαγγέλης Οικονόμου (μπάσο)
  • Δημήτρης Τσόλης (τύμπανα, programming)

Παρτιτούρες: Άρης Ζέρβας

Παίζουν

Δημήτρης Πιατάς, Ελένη Κοκκίδου, Δημήτρης Μακαλιάς, Γιούλη Τσαγκαράκη, Ζερόμ Καλούτα, Σύρμω Κεκέ, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Αλέξης Βιδαλάκης, Θανάσης Ισιδώρου

Περιοδεία Καλοκαίρι 2026

Η παράσταση θα συνεχίσει την περιοδεία της το καλοκαίρι του 2026 σε διάφορες πόλεις:

  • 8 Ιουλίου – Θεσσαλονίκη – Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»
  • 10 Ιουλίου – Βόλος – Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»
  • 12 Ιουλίου – Δίον – Αρχαίο Θέατρο Δίου
  • 14 Ιουλίου – Βέροια – Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»
  • 15 Ιουλίου – Κοζάνη – Ανοιχτό Θέατρο Ποντοκώμης «Μίκης Θεοδωράκης»
  • 16 Ιουλίου – Σέρρες – Ανοιχτό Αμφιθέατρο ΔΙΠΑΕ Σερρών
  • 17 Ιουλίου – Λάρισα – Κηποθέατρο Αλκαζάρ
  • 18 Ιουλίου – Δελφοί – Υπαίθριο Θέατρο «Φρύνιχος»
  • 20 Ιουλίου – Αίγιο – Θέατρο «Γιώργος Παππάς»
  • 21 Ιουλίου – Ήλιδα – Θέατρο Αρχαίας Ήλιδας
  • 22 Αυγούστου – Καλαμάτα – Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας

Σχολιάστε

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.