Μια ιδιαίτερα σημαντική ανοιχτή συζήτηση για την αναπτυξιακή τροχιά και τη στρατηγική κατεύθυνση της περιοχής διοργανώνεται στην Κοζάνη. Με κεντρικό θέμα «Κοζάνη, η επόμενη μέρα: προβλήματα, προκλήσεις και ευκαιρίες», η εκδήλωση φιλοδοξεί να αποτελέσει βήμα γόνιμου διαλόγου για το μέλλον της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαΐου 2026 στις 19:30, στο Αίθριο της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Στο πάνελ της συζήτησης θα βρεθούν πρόσωπα με βαθιά γνώση των θεσμικών, οικονομικών και τεχνολογικών δεδομένων:
-
Άννα Διαμαντοπούλου: Πρώην Επίτροπος Ε.Ε., Υπουργός και Βουλευτής, υπό την ιδιότητά της ως Πρόεδρος του «Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη».
-
Μαλαματή Λούτα: Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Ανάπτυξης, καθώς και Καθηγήτρια του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
-
Λάζαρος Μαλούτας: Πρώην Δήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Κοζάνης.
-
Νίκος Ντάβος: Συνιδρυτής και Διαχειριστής του CluBE (Cluster Βιοοικονομίας & Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας).
Τον συντονισμό της συζήτησης θα διευθύνει ο δικηγόρος Σπύρος Μπαλατσούκας.
Μια ισχυρή θεσμική σύμπραξη
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το «ΔΙΚΤΥΟ» (Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη) και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν επίσης ενεργά η δημοτική κίνηση «ΕΝΟΤΗΤΑ» και το CluBE, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των τοπικών φορέων για τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου στρατηγικού πλάνου για την Κοζάνη.








