Πέντε συλλήψεις για διακίνηση, αγορά και κατοχή ναρκωτικών σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Γρεβενά



Σε πέντε συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Δυτική Μακεδονία, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα από 28 έως 31 Μαρτίου 2026 σε περιοχές των Γρεβενά, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών και Κοζάνης, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος των συλληφθέντων για διακίνηση, αγορά και κατοχή ναρκωτικών, κατά περίπτωση.

Συνολικά κατασχέθηκαν 9,35 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 1,38 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή «σοκολάτας», δύο τρίφτες κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 295 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στα Γρεβενά, συνελήφθη 24χρονος, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκαν 3,75 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Στη δεύτερη περίπτωση, στην Πτολεμαΐδα, αστυνομικοί εντόπισαν 29χρονο με 1,38 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης.

Στην Κοζάνη, σε ξεχωριστό περιστατικό, συνελήφθησαν δύο άτομα ηλικίας 21 και 23 ετών για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 21χρονος είχε προμηθευτεί ναρκωτικές ουσίες από τον 23χρονο, ενώ στην κατοχή του τελευταίου βρέθηκαν χρήματα και κινητό τηλέφωνο. Παράλληλα, οι αρχές διαπίστωσαν ότι η προμήθεια είχε επαναληφθεί και στο παρελθόν.

Σε ακόμη μία περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Μαρτίου, συνελήφθη στην Κοζάνη 20χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 4,5 γραμμάρια κάνναβης και δύο τρίφτες.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των συλληφθέντων υποβλήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ, σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Σχολιάστε

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.