Δυτική Μακεδονία: «Μπλόκο» στην ευλογιά των αιγοπροβάτων με τη συνεργασία Αστυνομίας και Κτηνιατρικής



Με στόχο την αποτελεσματική θωράκιση της περιοχής από την ευλογιά των αιγοπροβάτων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένας κύκλος τεσσάρων ενημερωτικών διαλέξεων που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε στενή συνεργασία με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας, επιδιώκοντας τον πλήρη συντονισμό των ελεγκτικών μηχανισμών.

Οι διαλέξεις έλαβαν χώρα στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Στελέχη των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών ενημέρωσαν τους αστυνομικούς για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη νόσο, όπως:

Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και οι τρέχουσες απαγορεύσεις.

Τα συμπτώματα και οι τρόποι μετάδοσης της ευλογιάς.

Η μεθοδολογία για τη διενέργεια αποτελεσματικών ελέγχων σε φορτηγά και οχήματα μεταφοράς ζώων που κινούνται στους οδικούς άξονες της Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι αστυνομικοί είχαν την ευκαιρία να επιλύσουν απορίες σχετικά με τη νομοθεσία που διέπει τις μετακινήσεις ζώων. Η γνώση αυτή κρίνεται απαραίτητη για την ορθή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων και την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου, η οποία απειλεί την τοπική κτηνοτροφία.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπογράμμισε την πρόθεσή της να συνεχίσει να αναλαμβάνει παρόμοιες πρωτοβουλίες. Η διαρκής συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς θεωρείται «κλειδί» για την επίτευξη της δημόσιας ασφάλειας και την προστασία της δημόσιας υγείας και της οικονομίας της περιοχής.

Σχολιάστε

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.