Ανησυχία για τη διέλευση από τα διόδια Πολυμύλου σε συνθήκες μειωμένης ορατότητας και παρατεταμένων έργων



Το έντονο προβληματισμό της εκφράζει αναγνώστρια του KOZANILIFE.GR σχετικά με τη λειτουργία του σταθμού διοδίων στον Πολύμυλο, σε ένα σημείο του οδικού δικτύου που παραδοσιακά δοκιμάζεται από την ομίχλη. Η διέλευση από το σημείο υπό συνθήκες πυκνής ομίχλης αποτελεί μια «δοκιμασία νεύρων» και, κυρίως, μια απειλή για τη σωματική ακεραιότητα των οδηγών.

Το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στη διαχείριση της κυκλοφορίας όταν η ορατότητα μειώνεται δραματικά λόγω της ομίχλης. Όπως επισημαίνεται στην καταγγελία, στους σταθμούς δεν διασφαλίζεται επαρκής φωτισμός, ενώ η απουσία κατάλληλης σήμανσης υπό τέτοιες συνθήκες δημιουργεί σύγχυση στους οδηγούς, αυξάνοντας κατακόρυφα τον κίνδυνο συγκρούσεων.

«Η ορατότητα μειώνεται σημαντικά, γεγονός που επηρεάζει την ασφάλεια των διελεύσεων, χωρίς να υπάρχουν προσωρινές ρυθμίσεις ή πρόβλεψη για ελεύθερη πρόσβαση ανάλογα με την επικινδυνότητα των φαινομένων», τονίζει χαρακτηριστικά.

Πέρα από τα καιρικά φαινόμενα, η καταγγελία εστιάζει και στη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία λόγω των οδικών έργων στην περιοχή. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της αναγνώστριας:

  • Λειτουργία μίας λωρίδας: Η παρατεταμένη στένωση του οδοστρώματος λόγω έργων που διαρκούν «υπερβολικά μεγάλο διάστημα», δυσχεραίνει την ικανότητα ροής των οχημάτων.

  • Απουσία ενημέρωσης: Καταγγέλλεται η πλήρης έλλειψη πληροφόρησης προς το κοινό σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών.

  • Οικονομική επιβάρυνση: Η αναγνώστρια υπογραμμίζει το παράδοξο της αύξησης του οικονομικού βάρους στους οδηγούς (αντίτιμο διοδίων), χωρίς να υπάρχει η ανάλογη βελτίωση στις υποδομές ή την ασφάλεια.

Η αναγνώστρια προειδοποιεί ότι οι διελεύσεις με μειωμένη ορατότητα, σε συνδυασμό με την απουσία σαφών κανόνων για την τήρηση αποστάσεων στους σταθμούς, προκαλούν καθυστερήσεις και επικίνδυνες συμπλοκές κυκλοφορίας.

Η διαμαρτυρία αναδεικνύει την ανάγκη για άμεση απάντηση από τους υπεύθυνους διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου, καθώς η ασφάλεια στον Πολύμυλο δεν μπορεί να εξαρτάται από την τύχη, ειδικά σε μια περίοδο που οι καιρικές συνθήκες στη Δυτική Μακεδονία είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες.

Σχολιάστε

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.