Γιατί τον είχε καταγγείλει το θύμα λίγους μήνες πριν – «Με είχε διαπομπεύσει στους φίλους μου» ανέφερε ο δολοφόνος μετά την αποτρόπαια πράξη του
Ο κύκλος αίματος των γυναικοκτονιών στην Ελλάδα συνεχίζεται, με το Χαλάνδρι να προστίθεται στον μακάβριο κατάλογο. Θύμα αυτή τη φορά μια 47χρονη γυναίκα, την οποία δολοφόνησε άγρια με μαχαίρι ένας 28χρονος, με τον οποίο δεν είχε καμία σχέση. Ο δράστης φέρεται να την μαχαίρωσε περισσότερες από 15 φορές, πριν παραδοθεί ψυχρά στην αστυνομία.
«Με είχε καταγγείλει και θόλωσα»
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης περίμενε τη γυναίκα στην είσοδο της πολυκατοικίας της, λίγο μετά τη συμμετοχή τους σε συσσίτιο. Όπως φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Όταν ήρθε, της ζήτησα να μιλήσουμε, αλλά έβαλε τις φωνές. Θύμωσα και έβγαλα το μαχαίρι. Ήμουν εξοργισμένος γιατί με είχε καταγγείλει στην αστυνομία ότι την παρενοχλούσα. Θόλωσα και την χτύπησα πολλές φορές. Έχω μετανιώσει για το φονικό».
Ο ίδιος περιέγραψε βήμα-βήμα στους αστυνομικούς τη στιγμή της επίθεσης, επισημαίνοντας πως τον είχε πληγώσει το γεγονός ότι – όπως ισχυρίστηκε – «τον διαπόμπευσε στους φίλους του».
Το χρονικό του φονικού
Το άγριο έγκλημα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (18/8), στις 11:15, σε μια ήσυχη γειτονιά στο Χαλάνδρι. Γειτόνισσα που βγήκε από την πολυκατοικία είδε τον 28χρονο μαζί με το θύμα και εκείνη, έντρομη, της είπε: «Κρατά μαχαίρι, κάλεσε την αστυνομία».
Η γυναίκα ειδοποίησε άμεσα τις αρχές, όμως όταν η Ομάδα ΔΙΑΣ έφτασε στο σημείο, η 47χρονη βρισκόταν ήδη μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ο δράστης, χωρίς να επιχειρήσει να διαφύγει, είπε στους αστυνομικούς: «Παραδίνομαι».
Είχε ζητήσει βοήθεια από την αστυνομία
Η 47χρονη είχε εκφράσει την ανησυχία της για τη συμπεριφορά του 28χρονου μήνες πριν. Τον περασμένο Μάρτιο, είχε καταθέσει στο Α.Τ. Χαλανδρίου ότι ο άνδρας την παρενοχλούσε συστηματικά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όπου τον βλέπω, με ενοχλεί. Δεν θέλω να τον συναντώ ξανά».
Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τον 28χρονο και του έκαναν σύσταση, εκείνος όμως υποσχέθηκε πως δεν θα την ξαναπλησιάσει. Παρά ταύτα, λίγους μήνες μετά, επέστρεψε στο σπίτι της και με ένα μαχαίρι έβαλε βίαιο τέλος στη ζωή της.
www.ethnos.gr










