Δωρεά του κ. Πάρη Καραχάλιου στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας



 

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας “Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου” ευχαριστεί θερμά τον πρώην μαέστρο της Φιλαρμονικής του Δήμου Κοζάνης “Πανδώρα” κύριο Πάρη Καραχάλιο για την παραχώρηση χειρόγραφων παρτιτούρων που συνέγραψε ο αείμνηστος πατέρας του και προηγούμενος μαέστρος της “Πανδώρας” Ελευθέριος Καραχάλιος με μουσική ελληνικών χορών από όλη την Ελλάδα, με πρώτη από όλες αυτών από τη Σιάτιστα και την Κοζάνη.

Οι παρτιτούρες αφορούν πνευστά όργανα φιλαρμονικής και θα αξιοποιηθούν από τους καθηγητές και μαθητές του Συνόλου Παραδοσιακής Ορχήστρας του σχολείου μας.

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας θεωρεί πολύ σημαντική αυτή τη δωρεά από το αρχείο της οικογένειας Καραχάλιου γιατί το τροφοδοτεί με πολύτιμο αρχειακό υλικό. Έτσι λοιπόν το πνεύμα του πατέρα του, με το ταλέντο του αλλά και τη μεγάλη του αγάπη για τα παιδιά και τη νεολαία γενικότερα, μάλιστα σε δύσκολους καιρούς, θα συνεχίσει να είναι ζωντανό μέσα στο σχολείο μας, συντροφεύοντας τους καθηγητές και τους μαθητές στις μουσικές αναζητήσεις τους.

Ευχόμαστε στον κύριο Πάρη Καραχάλιο υγεία, μακροημέρευση και να συνεχίσει να προσφέρει με την εμπειρία του στον τόπο μας και στις επόμενες γενιές.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.