Κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική δουλειά του Μάκη Γκατζιούρα με τίτλο «‘Τ’ άργανα΄ – Παραδοσιακοί χοροί της Κοζάνης» – Απολαύστε αυθεντικό Κοζανίτικο ηχόχρωμα (βίντεο)



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Πρόσφατα έφτασε στα χέρια μου το νέο cd με τίτλο «‘Τ’ άργανα΄ – Παραδοσιακοί χοροί της Κοζάνης», ένα cd που περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια με ατόφιο το κοζανίτικο ηχόχρωμα.

Μια ιδέα που είχε στο μυαλό του ο κλαρινίστας, Μάκης Γκατζιούρας, εδώ και καιρό όπως μου επισήμανε ο ίδιος στην συνάντησή μας που με πολύ μεγάλη χαρά μου πρόσφερε το cd και μου εμπιστεύτηκε να κοινοποιήσω τη δουλειά τους.

Γνωστός και αγαπητός μουσικός που ασχολείται εδώ και χρόνια με την παράδοση, αγάπα τον ήχο του κλαρίνου, είναι αυτοδημιούργητος και συμμετέχει από μικρός μαζί με τον αδερφό του, Μιχάλη σε  διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, γλέντια, αποκριές και χορούς σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο.

Σε συνεργασία με άλλους επτά μουσικούς από την ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, δημιούργησαν αυτό το cd  με σκοπό να φυλαχθούν στο μουσικό χώρο τα ακούσματα της Κοζανίτικης παραδοσιακής μουσικής και να μείνουν στις επόμενες γενιές, όσο και να πυροδοτήσει τη φλόγα που κρατούν οι λάτρεις του χορού , του γλεντιού μέσα τους.

Το cd «Τ’ άργανα΄ – Παραδοσιακοί χοροί της Κοζάνης», περιλαμβάνει 18 τραγούδια σε μία μοναδική εκτέλεση που μέσα από τις αναμνήσεις τους, τα ακούσματα, τις εικόνες και την εμπειρία τους στο χώρο, παίζουν με τις νότες πλέκοντας ένα αυθεντικό αποτέλεσμα: Μάκης Γκατζιούρας στο κλαρίνο , Μιχάλης Γκατζιούρας τρομπέτα, Νίκος Καρδογιάννης Τρομπόνι, Κώστας Φασούλας, Νταούλι, Χρήστος Φωτιάδης τύμπανο, Στέλιος Καραμούζης Ακορντεόν και Ζήσης Φτάκας Κιθάρα.

Τη δισκογραφική αυτή δουλειά υπογράφει η Εταιρία : ΖΙΩΓΑΣ ΟΕ με έδρα τα Γρεβενά, όπου από το 1997 μέχρι και σήμερα μετρά πολλές συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα της παραδοσιακής μουσικής σε Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6976851303-6949704061

Ευχόμαστε καλοτάξιδο και σε άλλους μουσικούς να εμπνέονται από τόσο όμορφες δουλειές για να κρατήσουμε τον πλούτο της παράδοσης ζωντανό.

Μία γεύση από το  αυθεντικό κοζανίτικο ηχόχρωμα:

 

Μείνετε συντονισμένοι…

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.