Καλαμιά: Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης για υποστήριξη των αιτημάτων των κατοίκων



 

 

Ψήφισμα με τις θέσεις τους σχετικά με την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων στην Καλαμιά, επέδωσαν στο δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα, ο πρόεδρος της Κοινότητας, Αθανάσιος Πενογλίδης και το μέλος της Επιτροπής Αγώνα, Αντωνία Κυρατσού – Δαγιόγλου, το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου 2023, στο Δημαρχείο.

Ο κ. Μαλούτας εξέφρασε την συμπαράσταση του στο αίτημα των κατοίκων της Κοινότητας και υπενθύμισε παράλληλα την αρνητική  γνωμοδότηση της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κοζάνης προς το Δ.Σ. Κοζάνης σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων:

  • «Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 19,9843 MWp στη θέση “Κοκκινοράχη – Καλαμιά“ της Κοινότητας Καλαμιάς της Δ.Ε. Κοζάνης του Δήμου Κοζάνης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» με φορέα του έργου την «SMART ENERGY SOLUTIONS M.I.K.E.». (Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 23 /2021 της 5ης Μαΐου), καθώς και
  • «Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας

ισχύος 19,9843 MWp στη θέση “Κοκκινοράχη – Καλαμιά“ της  Κοινότητας Καλαμιάς της Δ.Ε. Κοζάνης του Δήμου Κοζάνης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» με φορέα του έργου την «ECOSOLAR M.I.K.E.». (Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 24 /2021 της 5ης Μαΐου).

Επιπλέον, ο δήμαρχος Κοζάνης υπογράμμισε πως θα κοινοποιήσει το ψήφισμα των κατοίκων στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, ώστε μέσω μιας άμεσης συνεδρίασης δια περιφοράς, το Δ.Σ. να εκφράσει τη συμπαράστασή του στα αιτήματα των κατοίκων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.