Νέα συνάντηση για την διακοπή κυκλοφορίας της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων – Τι αποφασίστηκε



Για την αντιμετώπιση των νέων συνθηκών που δημιουργήθηκαν λόγω της διακοπής κυκλοφορίας της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων, πραγματοποιήθηκε στις 28-03-2023 συνάντηση στο Κέντρο Υγείας Σερβίων, του Δημάρχου Σερβίων κ. Ελευθερίου, του Υπεύθυνου του Ε.Κ.Α.Β. Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιασσά και  του Υπεύθυνου Επιστημονικής Λειτουργίας του ΚΥ Σερβίων, κ. Πάσχου παρουσία του Υποδιοικητή της 3ης Υ.Πε. Μακεδονίας Δρ. Κ. Χρίστογλου.

Αναλύθηκε η παρούσα κατάσταση και συμφωνήθηκε ο κάτωθι τρόπος αντιμετώπισης:

Α) Ασθενοφόρα: Το Κ.Υ. με τα πληρώματα ασθενοφόρου και τα οχήματα του, σε συνεργασία με το προσωπικό και τα ασθενοφόρα οχήματα του Ε.Κ.Α.Β. θα καλύπτουν σε 24ωρη βάση τις ανάγκες της περιοχής υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Α.Β. Δυτικής Μακεδονίας.

Β) Ιατρικό Προσωπικό: Εκτός των Ιατρών που υπηρετούν στο Κ.Υ. Σερβίων, έχουν εκδοθεί αποφάσεις Διοικητή για μετακίνηση των ειδικοτήτων Ουρολογίας, Γυναικολογίας, ΩΡΛ, Καρδιολογίας και Νευρολογίας για 2 ημέρες / μήνα έκαστος καθώς και Παιδιατρικής για 1 ημέρα / εβδομάδα. Ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες έγκρισης πρόσληψης Επικουρικού Παιδιάτρου για πλήρη παρουσία στην περιοχή.

Για την υποστήριξη της ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, μετακινούνται για παροχή υπηρεσιών τέσσερις (4) Γενικοί Ιατροί του Κέντρου Υγείας Κοζάνης.

Για την κάλυψη του Π.Ι. Βελβεντού υπάρχει πρόβλεψη για παρουσία 4 έως 5 ημέρες εβδομαδιαίως.

 

Το Κέντρο Υγείας Σερβίων διαθέτει δεκαοκτώ (18) νοσηλευτές, τέσσερις (4) επισκέπτες υγείας, διοικητικό προσωπικό και εννέα (9) υπαλλήλους- πληρώματα ασθενοφόρου.

 

Έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί επιπρόσθετος εξοπλισμός μέσω προϋπολογισμού της 3ης Υ.Πε. και ΕΣΠΑ, συγκεκριμένα ακτινογραφικό μηχάνημα (ψηφιακό), κλίβανος υγρής αποστείρωσης, φορητός ασύρματος υπέρηχος, διαθερμία μικροεπεμβάσεων, ηλεκτροκίνητη καρέκλα αιμοληψίας, ηλεκτροκίνητη εξεταστική κλίνη, ηλεκτροκίνητη γυναικολογική καρέκλα boom, τροχήλατο εξεταστικό φωτιστικό, ηλεκτρονικό πιεσόμετρο/οξύμετρο και ηλεκτρική έδρα μικροεπεμβάσεων συνολικού προϋπολογισμού 39.100€, ενώ βρισκόμαστε σε αναμονή επιπλέον εξοπλισμού προϋπολογισμού, 35.200€ ο οποίος περιλαμβάνει συσκευή συμπύκνωσης οξυγόνου, τρεις (3) φορητούς τρικάναλους ηλεκτροκαρδιογράφους, φορητό δωδεκακάναλο ηλεκτροκαρδιογράφο, φορητό διφασικό απινιδωτή, φορητό μόνιτορ ζωτικών παραμέτρων, φορητό ημιαυτόνομο διφασικό απινιδωτή AED και καρδιοτοκογράφο.

 

Στο Κ.Υ. Σερβίων έχει ολοκληρωθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου προϋπολογισμού μελέτης 200.260€. Ταυτόχρονα έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης με μελέτη κατασκευής ύψους 1.206.212€ (+Φ.Π.Α.).

 

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι η 3η Υ.Πε. είναι συνεχώς στο πλευρό του Κέντρου Υγείας και των πολιτών της περιοχής ευθύνης του, με γνώμονα τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών υγείας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.