Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Βράβευσης του Πανελλήνιου Εφηβικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της Παρέμβασης και η παρουσίαση του βιβλίου «Αποστάγματα γραφής»

 

      Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 η Βράβευση των διακριθέντων του Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της Παρέμβασης και η Παρουσίαση του βιβλίου «Αποστάγματα γραφής» στον εξαιρετικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα» στο Θησείο. 

         Κατά την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε βράβευση των εφήβων που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό στις κατηγορίες Πεζά Γυμνασίου, Πεζά Λυκείου, Ποιήματα Γυμνασίου, Ποιήματα Λυκείου. Παράλληλα, έγινε παρουσίαση του τόμου που κυκλοφόρησε και ο οποίος περιλαμβάνει όλα τα κείμενα των εφήβων που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό. 

    Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το «Λογοτεχνικό Περιοδικό Παρέμβαση» και τις «Εκδόσεις Παρέμβαση» σε συνδιοργάνωση με την «Πανελλήνια Παιδαγωγική Εταιρεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Ετέθη υπό την αιγίδα του «Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού». Ευγενικός χορηγός ήταν το ΕΒΕ Κοζάνης.

    Για το βιβλίο μίλησαν οι: Πάνος Σταθόγιαννης, Συγγραφέας, Δρ Αναστασία Γεωργιάδου, Επ. Σχολική Σύμβουλος-Συγγραφέας,   Β. Π. Καραγιάννης, Εκδότης του Περιοδικού Παρέμβαση-Συγγραφέας-Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής και ο Γιώργος Δελιόπουλος, Φιλόλογος-Ποιητής-Μέλος της Κριτικής Επιτροπής. Συντόνισε η Δήμητρα Καραγιάννη, Φιλόλογος-Συγγραφέας-Υπεύθυνη των Εκδόσεων Παρέμβαση. Οι βραβευθέντες του διαγωνισμού διάβασαν κείμενά τους. Πλαισίωσε μουσικά Τρίο Κλασικής μουσικής.

    Χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Νίκος Κούκης, ο οποίος έκανε και τις απονομές των βραβείων. Η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Ν. Αραμπατζή, απέστειλε γραπτό χαιρετισμό, όπως και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης, Γ. Μητλιάγκας. Την εκδήλωση χαιρέτισαν και εκπρόσωποι των σχολείων που βραβεύτηκαν.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.