Η μεγάλη καινοτομία της ‘Πανδώρας’ – Της Φανής Φτάκα Τσικριτζή



 

Παρά την «ανομβρία» των προηγούμενων εβδομάδων, αυτό το Σαββατοκύριακο «έβρεξε» πολλή μουσικη ! Συναυλίες ποικίλης μουσικής οργανωθηκαν στην αιθουσα Τεχνης και στην Κοβενταρειο Δημοτική Βιβλιοθηκη. Αυτή ομως που ξεχώρισε πραγματικά ήταν η πασχαλινή συναυλία της Πανδωρας την Κυριακή το απόγευμα στον Άγιο Κων/νο!
Η Πανδώρα έκανε το άλμα και για πρώτη φορά στα 121 χρόνια ιστορίας της μπήκε σε ναό της πολης μας για να παρουσιάσει μουσικο πρόγραμμα!
Ένα πρόγραμμα εξαιρετικο με πενθιμα κομμάτια και εμβατήρια μεγαλων Ευρωπαίων συνθετών ( Chopin, Beethoven,Wagner, Jarre αλλά και Ελλήνων Ανδρέου, Ντουβη, Παπαβασιλείου, Μπανιώτη κ.α.
Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονταν ως παρτιτούρες στο ιστορικό της αρχείο , στα ράφια της δηλαδη και είχαν παρα πολλά χρόνια να βγουν ξανά στο προσκηνιο.
Χάρη στην πρωτοβουλία του αρχιμουσικού της Πανδωρας Νίκου Χρυσοχόου και την υπερβαση της τοπικής εκκλησίας είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε μια πανδαισία απο σπάνια πένθιμα και θριαμβικά marche μαζι με άλλα υψηλης ποιοτητας μουσικά κομμάτια διανθισμένα με σχόλια, εναρμονισμένα στο πνεύμα της Μ Εβδομαδας και των παθών του Χριστού , απο τον καθηγητη Παναγιώτη Μπετσακο!

Ένα μεγάλο μπράβο στα 63 μέλη της Πανδωρας και στο μαέστρο της για αυτή την μοναδικη στα χρονικά συναυλία αλλα και στην τοπική εκκλησία που παραχώρησε τον ναό ! Ειναι πλέον καιρός οι ναοί να ανοίξουν και να φιλοξενήσουν και άλλες συναυλίες κλασικής μουσικής οπως εξάλλου εδώ και πολλά χρόνια συμβαινει σε όλες τις εκκλησιες της Ευρώπης ! Δεν έχουμε παρα να περιμένουμε ! Το πρώτο βήμα έγινε με μεγάλη επιτυχία !

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.