ΚΚΕ Δυτική Μακεδονία : Με αφορμή το περιστατικό μετακίνησης γιατρού με Ι.Χ. σε αυτοκινητιστικό ατύχημα αναδεικνύεται αβίαστα το σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»



Με αφορμή το περιστατικό μετακίνησης γιατρού με Ι.Χ. σε αυτοκινητιστικό ατύχημα αναδεικνύεται αβίαστα το σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»

Το περιστατικό με τη μεταφορά γιατρού του Κέντρου Υγείας Σερβίων με Ι.Χ. σε περιστατικό τραυματισμού μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα που συνέβη σε κοντινό χωριό λόγω έλλειψης ασθενοφόρου, θυμίζει «στιγμιότυπο» του προηγούμενου αιώνα.

Η εικόνα αυτή επιβεβαιώνει ότι οι πανηγυρισμοί για τα ρεκόρ ανάπτυξης δεν αφορούν τις ανάγκες και τα προβλήματα του λαού. Επιβεβαιώνει ότι το σύνθημα που βροντοφώναξε ο λαός μας στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη «Ή τα κέρδη τους ή τις ζωές μας» ισχύει στο ακέραιο και στο τραγικό αυτό περιστατικό.

Ενώ εδώ και σχεδόν 20 ημέρες έχουν αναδειχθεί τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Σερβίων-Βελβεντού για την έγκαιρη πρόσβασή τους σε δημόσιες δομές υγείας, μετά το κλείσιμο της γέφυρας, στην ουσία η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Σερβίων, του Περιφερειακού Ιατρείου Βελβεντού αλλά και για την ενίσχυση των μέσων επείγουσας μεταφοράς προς το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης.

Όλα αυτά τα ζητήματα τα έχει αναδείξει εδώ και μέρες ο λαός της περιοχής. Τα ανέδειξαν εργατικά σωματεία και φορείς με την κινητοποίηση τους στην πλατεία των Σερβίων. Τα ανέδειξε το ΚΚΕ με την κοινοβουλευτική ερώτηση την Παρασκευή 24 Μαρτίου.

Με όλη αυτή την κατάσταση μεγαλώνει η αγωνία και η ανασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, φοβούνται για την υγεία τους και για την παροχή επείγουσας ιατρικής με μέσα και προσωπικό λόγω της αύξησης του χρόνου ανταπόκρισης.

Αυτή η κατάσταση δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής υποχρηματοδότησης της Υγείας που οδηγεί στην τραγική υποστελέχωση των δημόσιων δομών υγείας, για να στηριχθούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες της Υγείας από όλες τις κυβερνήσεις, που είναι και πολιτική της ΕΕ.

Άμεσα να παρθούν όλα τα μέτρα για την ενίσχυση του ΚΥ και του Περιφερειακού Ιατρείου Βελβεντού με μόνιμο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και να εξασφαλιστούν όλα τα μέσα για την επείγουσα μεταφορά περιστατικών προς το Γ.Ν. Κοζάνης.

Μανώλης Θεοδωρίδης, υποψήφιος Βουλευτής του ΚΚΕ στην Π.Ε. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.