Η πρώτη παρουσίαση του έργου “Λειτουργία” εις μνήμην του Νικολάου Δούμπα στην Πτολεμαΐδα (βίντεο)



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Τα ευρωπαϊκά σύνολα του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας παρουσίασαν για πρώτη φορά το έργο σε σύγχρονη πρωτότυπη μουσική, στη μνήμη του μέγα Έλληνα ευεργέτη των τεχνών, Νικόλαου Δούμπα.

Για το  ορατόριο  με τίτλο «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ» υπέρ ειρήνης, εις μνήμην Νικολάου Δούμπα, σύνθεσε και μελοποίησε ο καθηγητής Μουσικής Παιδείας Παναγιώτης Δημόπουλος κάτω από την μακέτα του οποίου παρουσιάστηκε το έργο στο κατάμεστο αμφιθέατρο του σχολείου.

Ενενήντα μαθητές και καθηγητές έχοντας ένα πρωτότυπο έργο στα χέρια τους, τίμησαν επί σκηνής έναν άνθρωπο πρότυπο για τις επιχειρηματικές και ευεργετικές του  δραστηριότητες σε Ελλάδα και Αυστρία τον 19ο αιώνα.

Τα Σύνολα Ευρωπαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας ενόργανο σύνολο και χορωδία, έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο δίνοντας δύο συναυλίες θρησκευτικού χαρακτήρα στις 5 Απριλίου στην Εστία Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Βελιγράδι και η δεύτερη  στις 7 Απριλίου στον  Καθεδρικό Ναό της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Βιέννη.

“Το σπουδαίο και  μουσικό αυτό εγχείρημα θα γεμίσει  εμπειρία, ευκαιρίες και δυνατότητες στους μαθητές μας, μαζί με όλους τους καθηγητές που δούλεψαν για το έργο του κυρίου Δημόπουλου. Το μεγαλύτερο χρέος μας να εμπνευστούμε από το παράδειγμα των ευεργετών, δημιουργώντας σύγχρονα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς προς τον συνανθρωπο”, τόνισε ο διευθυντής του σχολείου Παύλος Ταγτεβερενίδης.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.