Καλλιόπη Βέττα- Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης: «Να καλυφθεί άμεσα η θέση νοσηλευτή για την εξυπηρέτηση των αιμορροφιλικών ασθενών στο Αγροτικό Ιατρείο Αιανής»

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα: «Κατεπείγουσα ανάγκη για αναπλήρωση της θέσης νοσηλευτή για Αιμορροφιλικούς Ασθενείς στο Αγροτικό Ιατρείο Αιανής».

Η ερώτηση βασίζεται στην από 16.3.23 απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Αιανής, στην οποία καταγράφεται το πρόβλημα που έχει προκύψει με την έλλειψη εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού για την θεραπεία αιμορροφιλικών ασθενών.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται, σε μια δομή όπως το Αγροτικό Ιατρείο Αιανής που καλύπτει υγειονομικά περίπου 5.000 μόνιμους κατοίκους, εκλείπει το τελευταίο διάστημα -λόγω συνταξιοδότησης της νοσηλεύτριας που κατείχε την θέση ως τώρα- η αναγκαία νοσηλευτική ειδικότητα για την αντιμετώπιση αιμορραγικών επεισοδίων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την διακομιδή των συγκεκριμένων ασθενών στην Θεσσαλονίκη με μεγάλο υγειονομικό κίνδυνο, αλλά και οικονομικό κόστος.

Επίσης, στην απόφαση, τίθεται εκ νέου το γνωστό πρόβλημα που έχει προκύψει με την υποβάθμιση και την υποστελέχωση της πρωτοβάθμιας υγείας, καθώς έχουν αραιώσει οι παρουσίες και οι επισκέψεις των γιατρών στα περιφερειακά ιατρεία τόσο γενικά, όσο και ειδικά στην Αιανή,  με δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία, ειδικά των ηλικιωμένων συμπολιτών μας.

Ως εκ τούτου, τίθενται υπόψη του Υπουργού τα αιτήματα των εκπροσώπων των κατοίκων και ζητούνται άμεσες λύσεις στα φλέγοντα ζητήματα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.