Γιώργος Κασαπίδης: Στην τελική ευθεία η πολεοδομική τακτοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής



 

Στο τελευταίο στάδιο για την ολοκλήρωση της πολεοδομικής τακτοποίησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής βρίσκεται η προσπάθεια που καταβάλει η Περιφέρεια σε  συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Δήμο Κοζάνης.

Ήδη ολοκληρώνεται μετά από επίπονες προσπάθειες η σύναψη των συμβολαίων και εκκρεμεί η καταχώρηση στοιχείων Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου καθώς και η έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης.

Ειδικότερα μετά από συντονισμένες ενέργειες του Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βαβλιάρα έγινε η νομιμοποίηση των κτηρίων με τη συνδρομή και υποστήριξη του Δήμου Κοζάνης και των αρμόδιων υπηρεσιών που δούλεψαν συστηματικά ώστε να δρομολογηθούν οι παραπάνω διαδικασίες.

Κατόπιν με την ανάρτηση των νέων δασικών χαρτών, προέκυψε το ανταλλάξιμο με την εκκλησιαστική επιτροπή αγροτεμάχιο ως δασικό και προχωρήσαν οι απαραίτητες ενέργειες για τον αποχαρακτηρισμό αυτού.

Την πολεοδομική τακτοποίηση Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής που είναι σε εκκρεμότητα από την εποχή κτίσης του μουσείου δηλ. το 1997 (έναρξη μελετών το 1991) έθεσε ως προτεραιότητα από την αρχή της θητείας του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης. Από τις πρώτες μέρες της ανάληψης των καθηκόντων του ξεκίνησε σε συνεργασία με την προϊσταμένη της ΕΦΑ Κοζάνης, τις διαδικασίες για τη νομιμοποίηση του οικοπέδου αλλά και του κτηρίου ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να μπει σε εφαρμογή σχέδιο ανάπτυξης για την περιοχή, μέρος του οποίου αφορά και στην επέκταση του μουσείου για την ανάδειξη των πολλών και σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων που παραμένουν στις αποθήκες του.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του ο κ. Κασαπίδης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής αποτελεί κομμάτι του πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με τεράστια συμβολή στην ανάδειξη και ενίσχυση της συλλογικής εθνικής μας ταυτότητας.

Η επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος του Μουσείου Αιανής, ενισχύει τις αξίες της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και προβάλλει την ιδιαίτερη ιστορική-πολιτιστική φυσιογνωμία της Περιφέρειας. Συγχρόνως αξιοποιεί την αναπτυξιακή και τουριστική δυναμική που δημιουργεί η λειτουργία του.

2 σχόλια στο άρθρο “Γιώργος Κασαπίδης: Στην τελική ευθεία η πολεοδομική τακτοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής

  1. Τώρα,τελείωσε η εποχή σας.
    Πίσω απ τις κουρτίνες των 7.000 ευρώ,φαίνεται η πτώση σας.
    Τυλίξτε, την δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση, στα πράσινα αλογα με τις
    χρυσές και βαμβακερες κουρτίνες,μην τυχόν και κρυώσει.
    Όλοι οι τουρίστες, τωρα,θα έρχονται στη Δυτική Μακεδονια,την πιο φτωχή περιφέρεια της Ελλάδας.. για να θαυμάσουν τις κουρτίνες του Σουλτάνου του Κουβέιτ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.