“Αντικρίσαμε ήρωες και αγγέλους” – Συγκλονίζει η μαρτυρία του αστυνομικού που έφτασε πρώτος στο σημείο



Ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη μιλά για τα όσα βίωσε. Οι σκηνές που είδε θα μείνουν όπως λέει χαραγμένες στο μυαλό και στην ψυχή του, για πάντα…

Εικόνες Αποκάλυψης. Στα Τέμπη τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου του 2023, γράφεται μια από τις πιο μελανές σελίδες στην ιστορία της χώρας. Η σύγκρουση τρένων αφήνει πίσω της νεκρούς, τραυματίες και αγνοούμενους. Εκείνα τα πρώτα δραματικά λεπτά, ο πανικός εναλλάσσεται με τον φόβο και την απόγνωση. Άνθρωποι διαμελισμένοι και άλλοι νεκροί. Κάποιοι τραυματισμένοι και ορισμένοι ακόμα εγκλωβισμένα στα βαγόνια του μοιραίου Intercity 62 να προσπαθούν να βρουν την πολυπόθητη έξοδο διαφυγής.

Ο νεαρός αστυνομικός που μιλάει στον Alpha έφτασε πρώτος μαζί με ορισμένους ακόμα συναδέλφους του, που είχαν ειδοποιηθεί λίγα λεπτά μετά το δυστύχημα. Η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη σημειώθηκε στις 23:21 και εκείνος έφτασε στο σημείο της εθνικής τραγωδίας, 10 λεπτά αργότερα. Μπροστά στην κάμερα, το βλέμμα του χάνεται στις σκέψεις. Στις εφιαλτικές εικόνες που έζησε και όπως τονίζει δεν σβήνουν από μέσα του.

«Πολλές από τις εικόνες που μου έρχονται δεν θέλω να τις μοιραστώ δημόσια. Συνολικά η εικόνα ήταν δραματική. Αντικρίσαμε ήρωες και αγγέλους. Είδα μια κοπέλα που υπέφερε από τους πόνους να κάθεται σε ένα πεζούλι και να τρέμει από το σοκ που είχε υποστεί» λέει ο αστυνομικός, με τη φωνή του, κατά διαστήματα να σπάει από τη συγκίνηση.

«Μία άλλη κοπέλα που είχε τραυματιστεί, πήγα και την επισκέφθηκα στο νοσοκομείο. Είχε εγκαύματα και υποθέτω πως βρισκόταν στα πρώτα βαγόνια. Αντικρίσαμε πολλούς ήρωες και μου έρχεται στο μυαλό ένα 20χρονο παιδί που παρέμεινε για να απεγκλωβίσει ανθρώπους και τα κατάφερε. Έσωσε 10 άτομα και συνέχιζε να προσπαθεί».

Thestival.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.