Ενεργά παρούσες στο προσκλητήριο του Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης για ανθρωπιστική βοήθεια στις πληγείσες περιοχές Τουρκίας και Συρίας- Του Παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα



 

Ενεργά παρούσες στο προσκλητήριο (Αριθμ. Πρωτ. 132/Κοζάνη, 8 Φεβρ. 2023) του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, για συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας στην Τουρκία και στη Συρία, όλες (και οι της Α.Π.Βελβεντού) Ενορίες, με τη φροντίδα των κατά Ενορία Εφημερίων, Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και Φιλοπτώχων.

‘’Η Αγιωτάτη μας Εκκλησία ως φιλόστοργη Μητέρα κατά το παράδειγμα Αυτού, που πρώτος έπαθε για τη σωτηρία του κόσμου, του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, πρέπει και στην περίπτωση αυτή να επιτελέσει το θεοφιλές Αυτής χρέος έναντι των συνανθρώπων, αλλά και να γνωρίσει σε όλους εσάς ότι βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα δοκιμαζόμενα παιδιά της’’, γράφει, απευθυνόμενος στις Ενορίες, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παύλος.

Η συγκεντρωθείσα ανθρωπιστική βοήθεια είναι: Γάλα Εβαπορέ και σκόνη. Ζάχαρη. Ρύζι. Μακαρόνια. Αλεύρι. Νερά.

Συγκινητική και η συμμετοχή μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού. Ήρθαν με τους γονείς και την (εκ μέρους του Σχολείου) δασκάλα Άννα Γεωργάκη, στον Άγιο Διονύσιο και παρέδωσαν ό,τι από τον οβολό τους μάζεψαν, συνοδεύοντάς τα με παιδικές ζωγραφιές. ‘’Για τους συμμαθητές μας’’, όπως, με καθαρή καρδιά, είπαν.

Οι Ενορίες της Α.Π.Β. που στοιχήθηκαν με την πρόσκληση του Σεβ. κ. Παύλου: Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελβεντού. Ενορία Πλατανορρεύματος και Μοσχοχωρίου. Ενορία Παλαιογρατσάνου. Ενορία Καταφυγίου. Ενορία Αγίας Κυριακής. Ενορία Πολυφύτου. Ενορία Ίμερας και Αύρας. Ενορία Νεράιδας. Ενορία Βαθυλάκκου. Ενορία Μεσιανής και Κουβουκλίων. Ενορία Ροδίτη. Ενορία Λευκάρων. Ενορία Αγίου Διονυσίου Βελβεντού.

‘’Το πρωταρχικό και αναγκαίο κατά τη στιγμή αυτή είναι η ολόψυχος προσωπική και κοινωνική προσφορά όλων μας προς τους δοκιμασθέντας αδελφούς μας και η εκ βαθέων και με πίστη προσευχή προς τον Παντοδύναμο και Πανάγαθο Θεό για την ανακούφιση και παρηγοριά τους’’. (από την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου).

Συμπαριστάμεθα: Στη βαθιά οδύνη και στον αβάσταχτο πόνο των οικογενειών, που θρηνούν μέλη των οικογενειών τους στη φονική σύγκρουση των τρένων κοντά στη Λάρισα, και στις δεκάδες αδικοχαμένους αδελφούς-αδελφές μας, με προσευχή εν σιωπή προς την Παναγία, και συνοχή καρδίας, συμπαριστάμεθα ολοψύχως.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

2-3-2023

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ενεργά παρούσες στο προσκλητήριο του Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης για ανθρωπιστική βοήθεια στις πληγείσες περιοχές Τουρκίας και Συρίας- Του Παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

  1. Πράξη ανθρωπιάς και αλτρουισμού.
    Το λιβανωτό σου, όμως,πιο βαρύ κι απ την ανθρωπιστική βοηθεια.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.