“Το λάθος χρώμα”  – “Με δάκρυα στα μάτια έγραψα αυτό το τραγούδι” – Το συγκινητικό τραγούδι του Κοζανίτη Παντελή Ουσταγιαννίδη για τον Άλκη κατά της οπαδικής βίας



Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

“Μη με χτυπάτε άλλο, την μπλούζα δεν θα βγάλω”, ήταν οι τελευταίες λέξεις του 19χρονου ´Άλκη από τη Θεσσαλονίκη , που έπεσε θύμα οπαδικής βίας από  οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Το λάθος χρώμα ήταν η αιτία της άγριας αυτής επίθεσης.
Το τραγικό αυτό περιστατικό στάθηκε  η αφορμή για μουσικούς και συνθέτες από την Κοζάνη για να εμπνευστούν και να συνθέσουν ένα τραγούδι αφιερωμένο στον άδικο χαμό του Άλκη Καμπανού, ο οποίος έπεσε θύμα οπαδικής βίας στη 1 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη το 2022 , στην οδό Χαριλάου.
 
Οι Κοζανίτες με ιδιαίτερη ευαισθησία στέλνουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα,  ευελπιστώντας ότι αυτή η αγριότητα μεταξύ των οπαδών, θα είναι το τελευταίο περιστατικό και  το αίμα του Άλκη που χύθηκε με τόση ευκολία, θα είναι το τελευταίο .
 
Το τραγούδι κυκλοφόρησε την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2023 και την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 στη μνήμη του Άλκη, θα πραγματοποπιηθεί πορεία από το σημείο της δολοφονίας προς τον Λευκό Πύργο, από οπαδούς όλως των χρωμάτων, δίνοντας το πιο ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας..
 
Σε αυτή την πρωτοβουλία θα παραστούν και οι Κοζανίτες συντελεστές του συγκινητικού τραγουδιού.
 
Ο Κοζανίτης Παντελής Ουσταγιαννίδης έγραψε τους στίχους και τη μουσική του τραγουδιού και ο ερμηνευτής είναι ο Μάκης Σεβίλογλου από την Κοζάνη .
 
Ο Παντελής Ουσταγιαννίδης δήλωσε στο KOZANILIFE.GR :
 
“Έγραψα τους στίχους από το τραγούδι “Το λάθος χρώμα”, την ημέρα της δολοφονίας του Άλκη, με δάκρυα στα μάτια προσπαθώντας να συνειδητοποιήσω ότι δολοφονήθηκε ένα 19χρονο παιδί απλά επειδή υποστήριζε μία ομάδα.
Την επόμενη ημέρα έγραψα και την μουσική. Για όσους ασχολούνται με τη σύνθεση γνωρίζουν ότι είναι σπάνιο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να γραφτεί ένα τραγούδι, αλλά τα συναισθήματα ήταν τόσο έντονα εκείνες τις ημέρες… και είναι ακόμη!
Ευχαριστώ θερμά όλους αυτούς τους ευαίσθητους ανθρώπους και εκπληκτικούς καλλιτέχνες πού ένιωσαν όπως εγώ και στάθηκαν εθελοντικά δίπλα μου δίνοντας στο τραγούδι ζωή.
1. Μάκης Σεβίλογλου, που έβαλε τη φωνή του και την ψυχή του στο τραγούδι και το ερμήνευσε με τόσο μοναδικό τρόπο.
2. Τους καταπληκτικούς μουσικούς που έπαιξαν Γιώργος Τζούκας (πλήκτρα), Σάκης Ντοβόλης (κιθάρες), Κουτσονάνος Σωτήρης (τύμπανα), Φώτης Ντοβόλης (μπάσο)
3. Στεφανίδης Σάκης, στην ηχοληψία
4. Γιώργος Παπαθεοδώρου, στη βίντεο λήψη και επεξεργασία βίντεο.
5. Κουτσονάνος Μανώλης, για την ευγενική και πρόθυμη διάθεση του studio του.
Τέλος θα ήθελα να σταθώ στον τεράστιο αγώνα που γίνεται εκ μέρους των υπευθύνων της δομής Εις το Όνομα του Άλκη – In The Name Of Alkis , ώστε να αλλάξει επιτέλους η οπαδική κουλτούρα στη χώρα μας. Σε αυτόν τον αγώνα οφείλουμε να συμμετέχουμε όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι πολίτες και να μην επιτρέπουμε πια, μία άρρωστη μειοψηφία να επιβάλει τη θέλησή της σε όλους εμάς που βλέπουμε τον αθλητισμο σαν χαρά, διασκέδαση, άντε και λίγη…. καζούρα!!!
Ο Άλκης ΠΡΕΠΕΙ να είναι το τελευταίο θύμα αυτής της τρέλας και η αφορμή για να αλλάξει οριστικά η νοοτροπία όλων.
Το οφείλουμε στον ίδιο αλλά και στην οικογένειά του, που με τόση αξιοπρέπεια αντιμετωπίζει τον μεγαλύτερο πόνο που μπορούν να βιώσουν γονείς”.
 

2 σχόλια στο άρθρο ““Το λάθος χρώμα”  – “Με δάκρυα στα μάτια έγραψα αυτό το τραγούδι” – Το συγκινητικό τραγούδι του Κοζανίτη Παντελή Ουσταγιαννίδη για τον Άλκη κατά της οπαδικής βίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.