Ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις του ΕΚΑΒ: ‘Δεν επαρκούν τα 12 ασθενοφόρα της βάρδιας για να καλύψουν όλες τις ανάγκες της δυτικής Μακεδονίας’



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Με αφορμή την αδράνεια του αρμόδιου υπουργείου υγείας για τα προβλήματα στο Ε.Σ.Υ. προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας το εργασιακό σωματείο Ε.Κ.Α.Β. δυτικής Μακεδονίας.

Για τα σοβαρά προβλήματα υπο στελέχωσης του ΕΚΑΒ δυτικής Μακεδονίας, όπως την ανεπάρκεια κάλυψης ασθενοφόρων τόσο σε έκτακτα περιστατικά, εξιτήρια, δια νοσοκομειακές διακομιδές κλπ αλλά και την σημαντική έλλειψη προσωπικού να καλύψουν τις βάρδιες, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Θωμάς Σαραφίδης «τα 10 με 12 ασθενοφόρα που βρίσκονται στη βάρδια, με τις δεδομένες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία τα τελευταία χρόνια δεν επαρκούν για να καλύψουν όλες τις ανάγκες της δυτικής Μακεδονίας».

Ο ίδιος συνεχίζει «μέσα από τις κινητοποιήσεις διεκδικούμε και μία σειρά ζητημάτων όπως να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας με σύγχρονο εξοπλισμό, εξειδίκευση και συνεχιζόμενη εκπαίδευση για βελτίωση των δεξιοτήτων μας. Να υπάρξει δαπάνη ετοιμότητας η οποία θα καλύπτει όλο το προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β. ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να κληθεί και εκτός ωραρίου  ή βάρδιας για να καλύψει (μαζικά ατυχήματα) τις ανάγκες της υπηρεσίας. Να ανταμείβεται η υπερεργασία. Καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Μία ριζική αναδιάρθρωση του οργανισμού που θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη για να είμαστε και εμείς πιο αξιόπιστοι απέναντί του».

Πιο συγκεκριμένα όπως τόνισε ο κ. Σαραφίδης «ζητούμε να ενταχθούμε στα βαρέα και ανθυγιεινά, να ενταχθεί η ειδικότητα του διασώστη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, να μπούμε στο ειδικό μισθολόγιο και συνταξιοδοτικό και βέβαια να αλλάξει ο οργανισμός μας που έχει πολλές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις».

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης 24 Ιανουαρίου στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, ενώ με αντιπροσωπείες θα συνεχίσουν τη συμμετοχή τους στις  κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα νοσοκομεία της δυτικής Μακεδονίας, στις 25-26 Ιανουαρίου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.