Στήριξη της επιχειρηματικότητας της Π.Ε. Καστοριάς, β’ φάση – 15.395.000,00 ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τους τρεις Δήμους της Π.Ε. Καστοριάς



 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα τοπικά μμε, σήμερα Παρασκευή 13 Ιανουαρίου  2023  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης από το γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη, παρουσία του Δημάρχου Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, του Δημάρχου Νεστορίου Χρήστου Γκοσλιόπουλου και του Αντιδημάρχου Καστοριάς Κωνσταντίνου Τσανούσα .

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την πρόθεση χρηματοδότησης για την Υποβολή Πρότασης στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Δυτικής Μακεδονίας (όπως έχει μετονομαστεί πλέον το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και λειτουργεί στα πρότυπα του ΕΣΠΑ), με τίτλο: «Υποδομές για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Π.Ε. Καστοριάς».

Πρόκειται για την πρώτη πρόταση που υποβάλλεται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα στην Περιφέρειά μας και αφορά την  β’ φάση για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, η οποία έρχεται να ενισχύσει τις υποδομές προσβασιμότητας σε κτηνοτροφικές και λοιπές επιχειρήσεις και των τριών Δήμων της Π.Ε. Καστοριάς. Αποτελεί μάλιστα το δεύτερο μεγαλύτερο έργο για την Π.Ε. Καστοριάς μετά την Σήραγγα της Κλεισούρας.

Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται στα 15.395.000 ευρώ  και περιλαμβάνει εργασίες κατασκευής, συντήρησης οδών, ασφαλτοστρώσεις, τεχνικά έργα,  εργασίες καθαρισμού τάφρων και οχετών.

Ήδη, έχει υπάρξει κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα συνεχής συνεργασία και με τους τρεις Δήμους, έτσι ώστε να γίνει καταγραφή των μονάδων με στόχο να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή απορροφητικότητα του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, θα γίνουν εργασίες σε οδικό δίκτυο περίπου 142 χιλιομέτρων σε όλη την Π.Ε. Καστοριάς, με τον αριθμό των ωφελούμενων επιχειρήσεων να ανέρχεται σε 307 μονάδες.

Σύμφωνα με τις μελέτες των Δήμων θα γίνουν:

  • Στον Δήμο Καστοριάς θα γίνουν παρεμβάσεις σε οδικό δίκτυο 74 χλμ. και θα ωφεληθούν 182 μονάδες. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 7.320.000€.
  • Στον Δήμο Άργους Ορεστικού θα γίνουν παρεμβάσεις σε οδικό δίκτυο 46 χλμ. και θα ωφεληθούν 88 μονάδες. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 5.175.000€.
  • Στον Δήμο Νεστορίου θα γίνουν παρεμβάσεις σε οδικό δίκτυο 22 χλμ. και θα ωφεληθούν 37 μονάδες. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 2.900.000€.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις μέσα στο 2022 ολοκληρώθηκε το αντίστοιχο έργο ά φάσης, ύψους  1 εκατ. Ευρώ, όπου έγιναν εργασίες σε οδικό δίκτυο περίπου 14 χιλιομέτρων, σε όλη την Π.Ε. Καστοριάς, με τον αριθμό των ωφελούμενων επιχειρήσεων να ανέρχεται σε 32 μονάδες.

Η Περιφερειακή Αρχή τηρεί στο ακέραιο τη δέσμευση της για υλοποίηση έργων οδικών υποδομών, που θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα των κτηνοτροφικών και λοιπών επιχειρήσεων, συνεισφέροντας με ουσιαστικό τρόπο στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους, στη μείωση του κόστους μεταφορών και στη μεγιστοποίηση της ασφάλειας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.