Η Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου



 

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης αισθάνεται την ανάγκη να λάβει σαφή θέση πάνω στα τελευταία γεγονότα και στην ακατάσχετη φλυαρία και φιλολογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες μέρες, μετά το θάνατο του τέως Βασιλιά Κωσταντίνου.

Καταρχάς τονίζουμε ότι το ζήτημα της Βασιλείας στην Ελλάδα και το Πολιτειακό, λύθηκαν οριστικά και αμετάκλητα με το Δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου 1974, που ο Ελληνικός Λαός με συντριπτική πλειοψηφία σχεδόν 70%, ψήφισε την κατάργηση της Βασιλείας στην Ελλάδα και επέβαλε το Πολίτευμα της Χώρας μας, που είναι η Προεδρευομένη Δημοκρατία.

Ο θεσμός της Βασιλείας ήταν ένας ξενόφερτος θεσμός, που επεβλήθη από τις Ξένες Δυνάμεις, ξένος προς την νοοτροπία και τις προσδοκίες του Ελληνικού Λαού, και σχεδόν πάντα σε αναντιστοιχία με τα λαϊκά συμφέροντα. Ποτέ ο Βασιλιάς στην Ελλάδα δεν έπαιξε εξισορροπητικό ρόλο στο Πολιτικό Σύστημα, συμπεριφέρονταν πάντα ως ο αδιαφιλονίκητος αρχηγός της συντήρησης και της Δεξιάς. Ως αρχηγός του Στρατού που ήταν το μακρύ χέρι της Μοναρχίας παρέμβαινε είτε έμμεσα είτε άμεσα στη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτό δείχνει η Ιστορία με Εθνικούς Διχασμούς, Αναθέματα, Αντιβενιζελισμούς, Δικτατορίες και γενικά ανώμαλες καταστάσεις, και Εθνικές Τραγωδίες στις οποίες το Στέμμα ήταν πρωταγωνιστής και κύρια υπεύθυνο.

Ειδικότερα μεταπολεμικά εξέφρασε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο την ακροδεξιά εθνικοφροσύνη και συντάχθηκε πλήρως με όλες αυτές τις δυνάμεις που εξοβέλισαν από τον χάρτη της Ιστορίας την Εθνική μας Αντίσταση, φυλακίζοντας χιλιάδες αγωνιστές και αγνούς πατριώτες, που πήραν μέρος στην Εθνική μας Αντίσταση μέσα από τις τάξεις του ΕΑΜ ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ και όχι μόνο, άλλους εξόρισαν στα ξερονήσια και πολλούς από αυτούς εκτέλεσαν με αποφάσεις των εκτάκτων στρατοδικείων.

Σε καμμιά περίπτωση ο Βασιλιάς δεν σεβάστηκε τον αγώνα του Ελληνικού Λαού ενάντια στην Τριπλή Φασιστική Κατοχή της Πατρίδας μας και δεν άσκησε το κύρος, την επιρροή του και τον ρυθμιστικό του ρόλο για να σταματήσει το Πογκρόμ των διώξεων και των εκτελέσεων.

Τρανό παράδειγμα οι διεθνείς εκκλήσεις προσωπικοτήτων από το χώρο της πολιτικής και των τεχνών, θρησκευτικών ηγετών και άλλων σημαινόντων ανθρώπων (μεταξύ τους και πολλοί Έλληνες) για απονομή χάριτος σε θανατικές καταδίκες όπως του Νίκου Μπελογιάννη (όπως ο Πάπας, ο μεγάλος ζωγράφος Πικάσο κτλ) που δεν συγκίνησαν ούτε κατ’ ελάχιστο τον Έλληνα Βασιλιά. Και δυστυχώς οι εκτελέσεις πραγματοποιούνταν.

Βεβαίως δεν παραβλέπουμε το γεγονός ότι το παλάτι ήταν στην ουσία ο αρχηγός και κατηύθυνε πλείστες όσες παρακρατικές οργανώσεις και παρακρατικούς μηχανισμούς για να τιθασεύουν, να ελέγχουν, και να ποδηγετούν τον Ελληνικό Λαό σαν συμπληρώματα των κατασταλτικών μηχανισμών και των υπηρεσιών ασφαλείας του επίσημου κράτους. Αποκορύφωμα της δράσης αυτών των μηχανισμών η δολοφονία του Βουλευτή της ΕΔΑ του αείμνηστου αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, επικεφαλής της Ελληνικής Επιτροπής Ειρήνης, ενεργό μέλος του ΕΑΜ στην Εθνική Αντίσταση, και από τους κορυφαίους αγωνιστές της Δημοκρατίας, της Αριστεράς και της Δημοκρατικής Παράταξης.

Κάτι ανάλογο έγινε και με την παραχάραξη της Λαϊκής βούλησης από την μεριά του Παλατιού με την κατάργηση της νόμιμα εκλεγμένης Κυβέρνησης του Γέρου της Δημοκρατίας , Γεωργίου Παπανδρέου, με την Αποστασία και τα Ιουλιανά το καλοκαίρι του 1965. Αυτά ήταν και ο προάγγελος για την επιβολή της εφτάχρονος επάρατης Χούντας των Συνταγματαρχών, την Κυβέρνηση των οποίων όρκισε ο τέως Βασιλιάς Κωσταντίνος. ( να μην ξεχνάμε ότι στα Ιουλιανά δολοφονήθηκε ο Σωτήρης Πέτρουλας).

Δεν θέλουμε να συνεχίζουμε την απαρίθμηση άλλων θλιβερών γεγονότων που συνδέονται με την ιστορία της Βασιλείας στην Ελλάδα. Απλά απαντάμε σ’ αυτούς που θεωρούν τον τέως ως αρχηγό του Ελληνικού Κράτους και ότι έπρεπε να ταφεί με τις ανάλογές τιμές. Σεβόμενοι τις παραδόσεις μας καλώς να ταφεί ως απλός ιδιώτης γιατί ο Ελληνικός Λαός έχει και μνήμη και Ιστορική Γνώση, και είναι μεγαλόψυχος.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του τέως Βασιλιά Κωσταντίνου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.