Πόσο πραγματικά κοστίζει μια ανακαίνιση κουζίνας;



Πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες σπιτιού που θεωρούν ότι η κουζίνα αποτελεί το κεντρικό σημείο του σπιτιού. Για τον λόγο αυτό, επιθυμούν να χαρακτηρίζεται για την άρτια λειτουργικότητα της, καθώς και την στυλάτη αισθητική εμφάνιση. Δεν είναι μυστικό ότι όλα αυτά τα προσφέρει η ανακαίνιση κουζίνας (https://chromadecor.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%b6%ce%b9%ce%bd%ce%b1%cf%82/). Όμως, πόσο πραγματικά κοστίζει μια ανακαίνιση κουζίνας; Ας δούμε λοιπόν στον παρακάτω οδηγό.

Παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος της ανακαίνισης κουζίνας

Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη απάντηση σχετικά με το πραγματικό κόστος μιας ανακαίνισης κουζίνας, καθώς αυτό διαφέρει από το μέγεθος της ανακαίνισης, καθώς και από μερικούς άλλους παράγοντες. Ανάμεσα σε αυτούς ανήκουν:

    •  

Μέγεθος κουζίνας: Το μέγεθος της κουζίνας επηρεάζει το κόστος της ανακαίνισης. Μια μεγάλη κουζίνα, τόσο σε τετραγωνικά, όσο και σε έκταση απαιτεί μεγαλύτερη ποσότητα υλικών, αλλά και χρόνου για να ολοκληρωθεί. Έτσι, όσο πιο μεγάλη είναι η κουζίνα, τόσος περισσότερος χρόνος, αλλά και δαπάνες που απαιτούνται για την ανακαίνιση της.

    •  

Επιλογή επίπλων: Το υλικό, η ποιότητα των επίπλων, καθώς και άλλα στοιχεία ως προς την κατασκευή τους, η επένδυση από ξύλο, ή ακόμη και η επιλογή αυτόματων μηχανισμών διαμορφώνουν το τελικό κόστος της ανακαίνισης.

    •  

Παλαιότητα κουζίνας: Όσο πιο παλιά είναι μια κουζίνα, τόσο πιο αυξημένο αναμένεται να είναι το κόστος της, ιδιαίτερα αν απαιτούνται εργασίες ή ακόμη και πλήρη αντικατάσταση στις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Με βάση λοιπόν και τα παραπάνω, οι εργασίες μιας πλήρους ανακαίνισης μιας μικρής κουζίνας ξεκινούν από τα 900 ευρώ, ενώ μιας μεγάλης κουζίνας ξεκινούν από τα 1500 ευρώ.

Ποιο είναι το πιο κοστοβόρο τμήμα μιας ανακαίνισης κουζίνας;

Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, το πιο κοστοβόρο τμήμα μιας ανακαίνισης κουζίνας δεν είναι οι σύγχρονες, μοντέρνες ηλεκτρικές συσκευές, αλλά τα ντουλάπια. Τα ντουλάπια αποτελούν το μεγαλύτερο τμήμα της ανακαίνισης, καθώς καταλαμβάνουν την μεγαλύτερη έκταση αυτού του χώρου. Επιπλέον, αποτελούν από τα πιο βασικά τμήματα της κουζίνας, καθώς είναι ιδιαίτερα απαραίτητα για την αποθήκευση των χρήσιμων αντικειμένων, καθώς και την εξασφάλιση της λειτουργικότητας. Η επιλογή των υλικών κατασκευής, η απόχρωση, καθώς και τα χαρακτηριστικά επηρεάζουν το τελικό τους κόστος. Την τριάδα στα πιο ακριβά τμήματα της ανακαίνισης ολοκληρώνουν οι πάγκοι, καθώς και οι ηλεκτρικές συσκευές.

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στην ανακαίνιση της κουζίνας

Τώρα γνωρίζουμε τις τιμές μιας ανακαίνισης κουζίνας, καθώς και το πιο ακριβό τμήμα των εργασιών. Ας δούμε λοιπόν τώρα μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μην ξεφύγουμε από τα μεγάλα έξοδα μιας ανακαίνισης, και γιατί όχι, να μην εξοικονομήσουμε και λίγα χρήματα. Ανάμεσα σε αυτούς τους τρόπους ανήκουν:

    •  

Ορισμός ενός budget πριν την έναρξη των εργασιών

    •  

Αποφυγή αλλαγής της θέσης των ηλεκτρικών συσκευών

    •  

Αναδιαμόρφωση και όχι αντικατάσταση των ντουλαπιών σε περίπτωση που είναι σε καλή κατάσταση

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.