Primary Menu  

Στο Τατόι ως ιδιώτης θα ταφεί ο Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος



 

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης, κοντά στους προγόνους του στο Τατόι. Αυτό αποφασίστηκε σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με την κηδεία του τέως βασιλιά.

Συγκεκριμένα στη διυπουργική σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

– Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης,

– Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι,

– Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία,

– Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη,

– Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος έφυγε το βράδυ της Τρίτης από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, μετά από πολλές εισαγωγές στα νοσοκομεία, τα τελευταία χρόνια.

realnews

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Στο Τατόι ως ιδιώτης θα ταφεί ο Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος

  1. Ο πρώτος αντιχουντικός !

    «Αισθανόμουν προδομένος. Έβλεπα ότι η Χώρα μου βυθίζεται στο σκοτάδι. Ήταν η χειρότερη ημέρα τα ης ζωής μου. Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη. Είχα μείνει χωρίς ίχνος δυνάμεων. Οι τηλεφωνικές γραμμές άρχισαν να νεκρώνουν». Βασιλιάς Κωνσταντίνος, Χωρίς τίτλο (τόμος Β΄), Βήμα, Αθήνα 2015, σελ. 230-231.

    «Επιπλέον μου ήταν αδύνατον να συνεχίσω να ανέχομαι την αναγκαστική συνύπαρξή μου με τους φρικτούς ανθρώπους της Χούντας. Ήταν απελπισία.» Βασιλεύς Κωνσταντίνος, χωρίς τίτλο (τόμος Γ΄), Αθήνα 2015, σελ. 12.

    Μη φιλοβασιλικός !

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.