Pinsa η πρόγονος της pizza: Γνωρίστε την αυθεντική χειροποίητη εκδοχή της Ιταλικής Pizza στην Κοζάνη! Η στρόγγυλη θεά της γεύσης



 

Vicky’s Pizza

Pizza… Αγαπημένη στρογγυλή θεά της γεύσης, μας έχει μαγέψει με τα νόστιμα θέλγητρα της, αράδες λέξεων έχουν γραφτεί για εκείνη και πολλές παραγγελίες έχουν κατά καιρούς για αυτή δοθεί. Κι όμως, όπως σε καθετί άλλο, όσο και να τη γουστάρεις, κάποια στιγμή επέρχεται ο κορεσμός. Κι είναι η στιγμή που ψάχνεσαι για κάτι διαφορετικό, ίσως αναπάντεχα ανατρεπτικό. Έτσι γεννήθηκε, ή καλύτερα αναγεννήθηκε η τάση που ακούει στο όνομα Pinsa.

Καμιά φορά για να πας μπροστά, χρειάζεται να στρέψεις το βλέμμα προς τα πίσω. Η Pinsa, πρόγονος της pizza, είναι μια συνταγή που προέρχεται από την αρχαία Ρώμη, είναι ένα μείγμα από τρία άλευρα, που ωριμάζει για πολλές ώρες, δίνοντας ένα ιδιαίτερο ζυμάρι πολύ πιο εύπεπτο, λεπτό και τραγανό απ ́ έξω, απαλό στο εσωτερικό.
 
Στην Κοζάνη, στην οδό Δημοκρατιας 6, όλη η μαγεία της Pinsa ξεδιπλώνεται σε ένα άκρως street food χαλαρό περιβάλλον. Λίγα σκαμπό με πάσο, και μόλις τέσσερα τραπέζια για να κάτσεις, ενώ delivery και take away, έχουν την τιμητική τους. Το menu θα σε εκπλήξει, καθώς μια τόσο ιδιαίτερη ζύμη απαιτεί αντίστοιχα toppings που κάνουν τη διαφορά. Μια εντελώς ξεχωριστή, γευστική οπτική στον ευρύτερο όρο pizza.
 
Το τραγανό ζυμάρι στρώνεται με απαλή σάλτσα ντομάτας και βασιλικού ή ελαφριά κρέμα σκόρδου, ενώ από πάνω μια γιορτή γεύσης από υλικά που δίνουν τη δική τους ταυτότητα και βγάζουν από μέσα σου πηγαία ευχαρίστηση.
 
Η πιο ωραία ίσως «Μαργαρίτα» που έχεις γευτεί, με σάλτσα ντομάτας και βασιλικού, φρέσκια mozzarella που μπαίνει μετά το ψήσιμο, μαζί με φρέσκα φύλλα βασιλικού και ελαιόλαδο, να αναδύουν τα αρώματα της Μεσογείου, ενώ αν είσαι fan των πικάντικων ιστοριών, θα λατρέψεις το συνδυασμό Peperone Napoli Picante, σάλτσα ντομάτας βασιλικού, μυρωδικά και mozzarella.
 
Για ακόμα πιο ιδιαίτερες απολαύσεις, ιδανική θα βρεις την Pinsa με mozzarella, καπνιστή πανσέτα, pecorino, ποσέ αυγό και σχοινόπρασο ή με λάδι τρούφας, λευκό κρεμμύδι, mozzarella, σκόρδο, φρέσκα μανιτάρια και μαϊντανό.
 
Δημοκρατίας 6, Κοζάνη
Τηλ .2461049500

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.