Αντίστροφη μέτρηση για τις αυξήσεις στις συντάξεις Αναλυτικά παραδείγματα-Ποιοι οι κερδισμένοι



 

Σημαντική αύξηση στις συντάξεις θα δει στο άμεσο διάστημα η μεγάλη πλειοψηφία των ασφαλισμένων. Πρόκειται για μια εξέλιξη που αφορά 2,635 εκατ. συνταξιούχους, όλων των ταμείων. Όπως προκύπτει, η μέση αύξηση, επί της μικτής σύνταξης, θα είναι το 7,75%.

Αυξήσεις στις συντάξεις: Οι κερδισμένοι
Πάνω από 1,7 εκατ. (1.724.713) συνταξιούχοι θα δουν πραγματική αύξηση στους λογαριασμούς τους. Η αύξηση θα φανεί στις συντάξεις Φεβρουαρίου, η οποία θα καταβληθεί στα τέλη Ιανουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την πληρωμή θα ενσωματώνεται και αναδρομική αύξηση για τον Ιανουάριο. Αυτό σημαίνει ότι για έναν συνταξιούχο των 1.000 ευρώ, το ποσό που θα δει δεν θα είναι 1.077,5 ευρώ, αλλά 1.155 ευρώ. Από τους συνταξιούχους που θα δουν πραγματική αύξηση, οι 1.466.000 συνταξιούχοι θα λάβουν ολόκληρη την αύξηση. Σύμφωνα με την εκπομπή, «MEGA Σαββατοκύριακο», πρόκειται για συνταξιούχους που είχαν αρνητική ή μηδενική προσωπική διαφορά.

Ποιοι θα δουν μικρότερες ή μηδενικές αυξήσεις
Η δεύτερη κατηγορία συνταξιούχων είναι αυτοί που θα δουν αύξηση στις συντάξεις τους, αλλά μικρότερη από 7,75%. Αυτοί οι συνταξιούχοι υπολογίζονται σε 259.000. Οι χαμένοι σε αυτή τη φάση είναι 910.073 συνταξιούχοι που δεν θα δουν αυξήσεις. Πρόκειται για μεσαίες συντάξεις, για τις οποίες υπάρχει μεγάλη προσωπική διαφορά που απορροφά το σύνολο της αύξησης.

Σύμφωνα με το MEGA, υπάρχει «παράθυρο» ώστε να δουν από το 2024 κάποια αύξηση.

Παραδείγματα για τις αυξήσεις στις συντάξεις
Συνοπτικά, οι αυξήσεις αφορούν συντάξεις γήρατος, χηρείας, αναπηρίας, όλων των ταμείων (ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΙΚΑ κ.ό.κ.). Αυξάνονται Εθνική και Ανταποδοτική σύνταξη, αλλά όχι οι επικουρικές.

Για παράδειγμα για τις συντάξεις χηρείας ισχύουν οι εξής αυξήσεις:

Από 360 – 384 ευρώ θα κυμαίνονται πλέον από 387,9 έως 413,7 ευρώ.

alphafreepress.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Αντίστροφη μέτρηση για τις αυξήσεις στις συντάξεις Αναλυτικά παραδείγματα-Ποιοι οι κερδισμένοι

  1. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης.

    - Edit

    Απαντήστε

    Αυξήσεις θα δοθούν,όταν επιστραφούν τα χρήματα των γαλάζιων
    τρωκτικων,των αβραμοπουλων,των σχοιναδων,των πατσηδων,των καπατων- καπατσων,των σμυρληδων,των μαραβεγιαδων( των συμπολιτών μου),των χειμαραδων και της Εύας της Νέας δημοκρατιας,της Άννας Ευ ή καλύτερα Δυσθυμίου!
    Πάντα μετά από μια Εύα,ακολουθεί μια Αννα!
    Καμία σχέση αυτές…. με την Νέα Εύα και την Άννα,τη μητερατης!
    Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε,όποιος δεν καταλαβε,ας ανοίξει το καλάθι του
    για να πάρει αυξήσεις συνταξεων!
    Πάντα,προεκλογικά,στο ελ(λ)αντα αυξάνονται,μισθοί,συντάξεις, επιδόματα, οι άνεργοι εξαφανιζονται,ως δια μαγειας- Κίρκης και όλα είναι ανθηρα!
    Και,εάν δεν ψηφισθει η επιτελική μπουρδολογια,θα αναφωνησουν τα βρόμικα σκάι και οι Οιπονόμου,εμείς θέλαμε να σας δώσουμε αυξήσεις, αλλά βγήκε νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.