Πώς να ανακάμψετε από την υπερφαγία των εορτών Χρήσιμες συμβουλές από την Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Life & Diet Coach Ευαγγελία Δημητροπούλου



 

Μετά από όλες τις υπερβολές της εορταστικής περιόδου, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μια από τις πιο κοινές αποφάσεις μετά τις γιορτές κάθε χρόνο, είναι η μείωση του βάρους.
Εάν αυτό είναι ψηλά στη λίστα των στόχων σας ή απλά θέλετε να είστε υγιείς, ακολουθήστε μερικές απλές συμβουλές.

1. Πρώτα από όλα διώξτε τις ενοχές και μην κατηγορείτε τον εαυτό σας, για την κατανάλωση γλυκών, λιπαρών φαγητών και αλκοόλ τις μέρες των εορτών.
” Να θυμάστε ότι αυτό που τρώτε σε τακτική βάση επηρεάζει τη μακροπρόθεσμη ευεξία σας και το βάρος σας “.
Μια σύντομη περίοδος υπερβολικής απόλαυσης κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου δεν αποτελεί πρόβλημα υγείας και πρέπει να την απολαμβάνουμε και να την γιορτάζουμε χωρίς λύπη και στεναχώρια.

2. Σκεφτείτε την ισορροπία και όχι τη στέρηση, που είναι σχεδόν πάντα αναποτελεσματική, διότι μια αυστηρή δίαιτα μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας. Με άλλα λόγια, μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητά σας να μειώσετε το βάρος σας μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, όταν περιορίζετε τις θερμίδες αρκετά, τα επίπεδα των ορμονών της πείνας σας, αυξάνονται σημαντικά, αυξάνοντας την όρεξή σας και δοκιμάζοντας τη δύναμη της θέλησής σας.

3. Μείνετε μακριά από τη ζυγαριά και αντ’ αυτού εστιάστε την προσοχή σας, στο τι μπορείτε να κάνετε, για να επαναφέρετε την ισορροπημένη διατροφή στην καθημερινότητά σας.
* Οπότε, ξεκινήστε με τη κατανάλωση άφθονων υγρών, νερό και πράσινο τσάι , τη κατανάλωση πολλών φρέσκων φρούτων και λαχανικών και την απομάκρυνση από επεξεργασμένα τρόφιμα και κορεσμένα λίπη.
*Καθαρίστε το ψυγείο και τα ντουλάπια σας από τις νόστιμες λιχουδιές των Χριστουγέννων, δίνοντάς τα. Θα βρείτε εύκολα μερικούς ευγνώμονες παραλήπτες!.
*Εφοδιαστείτε με πιο υγιεινά σνακ, όπως ωμούς ξηρούς καρπούς, φρέσκα φρούτα και ψιλοκομμένα λαχανικά.
*Η σπιτική χορτόσουπα είναι κάτι που μπορείτε να μαγειρέψετε πολύ εύκολα και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη λαχανικών και των υγρών.
* Εντάξτε το ψάρι δύο ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα αλλά όχι τηγανητό.

5.Προγραμματίστε την άσκησή σας εκ των προτέρων με καταγραφή στο ημερολόγιό σας κάθε εβδομάδα για να βεβαιωθείτε ότι θα το κάνετε. Το γρήγορο περπάτημα είναι η καλύτερη καθημερινή άσκηση .

6.Η οργάνωση και ο προγραμματισμός των γευμάτων είναι επίσης πολύ σημαντικά.
Μην παραλείπετε γεύματα και να κάνετε ενσυνείδητη διατροφή. Να μασάτε αργά το φαγητό σας, απολαμβάνοντας κάθε μπουκιά. Η αργή κατανάλωση τροφής αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών που είναι υπεύθυνα για την αίσθηση του κορεσμού με αποτέλεσμα να χορταίνετε με λιγότερο φαγητό .

7.Κοιμηθείτε αρκετά, όχι υπερβολικά αλλά ποιοτικά. Ο ποιοτικός και επαρκής ύπνος συμβάλει στον έλεγχο της όρεξης και στην πρόληψη της παχυσαρκίας.

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους, χωρίς να εγκαταλείψετε την προσπάθεια σας για να νιώσετε καλύτερα και να είστε γεμάτοι ζωντάνια και υγεία.

Ευαγγελία Δημητροπούλου – Γκλούμπου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Life & Diet Coach

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.