Ο μουσικός Παναγιώτης Κυριαζίδης από την Παλιουριά Γρεβενών στην τηλεοπτική σειρά “Maestro” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.gr

Ο νεαρός μουσικός και φίλος από τον τόπο μας, συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά “Maestro”, γεγονός που μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Έτσι θέλαμε να μάθουμε παραπάνω πληροφορίες για αυτή του την εμπειρία αλλά και για τον ίδιο. Για τον λόγο αυτό συναντηθήκαμε, κουβεντιάσαμε ενδιαφέροντα πράγματα και σας τα μεταφέρουμε. Παρότι δεν του αρέσουν οι συνεντεύξεις, για εμάς έκανε μια εξαίρεση!

Ο Κυριαζίδης Παναγιώτης λοιπόν, έχει καταγωγή από την Παλιουριά Γρεβενών. Είναι καθηγητής μουσικής, απόφοιτος του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ο ίδιος, μας ανέφερε για την μεγάλη του αγάπη, τη μουσική: «Ασχολούμαι από την ηλικία των 10 ετών, παίζοντας κυρίως έγχορδα μουσικά όργανα όπως βιολί, μπουζούκι, λύρα ποντιακή, κιθάρα κ.ά. Όλα ξεκίνησαν από μία ποντιακή λύρα και ένα μπουζούκι που υπήρχαν σπίτι μας και η μητέρα μου με παρότρυνε να δοκιμάσω να παίξω. Από τότε παίζω κάθε μέρα». Καταλάβαμε πως του αρέσει ο ιδιαίτερος ήχος των έγχορδων, καθότι παίζοντας μουσική με αυτά, μπορεί να συμπράξει και να συμμετέχει σε διάφορα είδη μουσικής, δίχως περιορισμούς. Γιατί για τον ίδιο, όπως και για άλλους μουσικούς «η μουσική είναι μία ιδιαίτερη χημική συνάρτηση μεταξύ του μουσικού και των χορευτών, ένα παιχνίδι, μία σύμπλεξη συναισθημάτων και έντονης επικοινωνίας για αυτό που σου συμβαίνει».

Όσον αφορά την πρόταση για την τηλεοπτική σειρά “Maestro” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και τη συμμετοχή του ως μουσικός εκεί, μας αποκάλυψε πως θέλει να ζει τη στιγμή! «Μου αρέσει να δοκιμάζω καινούργια πράγματα και θέλω να ζω τη στιγμή! Δεν μπήκα στην διαδικασία να το σκεφτώ πολύ. Στη σειρά, βρέθηκα μέσω του Πανεπιστημίου όπου σπούδασα. Έτσι ταξίδεψα τον Σεπτέμβρη του 2021 στους Παξούς, όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα».

Τι κράτησες από αυτή τη συνεργασία; «Είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε τηλεοπτική σειρά, μία αξέχαστη εμπειρία δίπλα σε αξιόλογους καλλιτέχνες. Γνωριμίες με αυθεντικούς ανθρώπους και καλλιτεχνική φύση είναι αν μη τι άλλο μαγικές, μοναδικές και γεμάτες συναρπαστικές εμπειρίες».

Πώς σε βρίσκουμε αυτό το διάστημα; «Αυτό το διάστημα πέραν των μαθημάτων μουσικής, συμπράττω μουσικά, με σχήματα και τραγουδιστές της περιοχή μας και όχι μόνο, σε ζωντανές εμφανίσεις.

Ένα μήνυμα που θέλεις να δώσεις στους ανερχόμενους μουσικούς… «Να τολμούν να εκφράζουν αυτό που νιώθουν, γιατί μέσα από τις μουσικές διαδρομές ομορφαίνουν οι ψυχές όλων».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.