Σχετικά με το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που ξεπλένει τα λόμπι τις ΜΚΟ και τα συμφέροντα του κεφαλαίου 

Το ΚΚΕ καταψήφισε το κοινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου με τον τίτλο «υποψίες διαφθοράς από το Κατάρ και την ευρύτερη ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία στα θεσμικά όργανα της ΕΕ», που συνιστά μια αγωνιώδη προσπάθεια να εμφανιστεί το καταδικαστέο και αποκρουστικό σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού που εξελίσσεται στην ΕΕ, με επίκεντρο το Ευρωκοινοβούλιο, σαν ένα «μεμονωμένο περιστατικό», που αφορά αποκλειστικά κάποιους διεφθαρμένους ευρωβουλευτές και παράγοντες. Η ΕΕ και τα όργανά της επιδιώκουν να αποσυνδέσουν το χρηματισμό και τη διαφθορά πρώην και εν ενεργεία ευρωβουλευτών, όπως η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ε. Καϊλή, από το σκάνδαλο όλων των σκανδάλων. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, όλα τα όργανά της, δημιουργήθηκαν, υπάρχουν και λειτουργούν για να υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Είναι ακριβώς αυτός ο χαρακτήρας της ΕΕ και όλων των οργάνων της, μεταξύ αυτών και του αυτοδιαφημιζόμενου ως του «μόνου εκλεγμένου» οργάνου της, που γεννάει νομοτελειακά τη διαφθορά στους κόλπους της, τη διαπλοκή και τις συναλλαγές «κάτω από το τραπέζι» του πολιτικού προσωπικού της με τους μονοπωλιακούς ομίλους – ευρωπαϊκούς και μη – και όσους τους εκπροσωπούν, που προηγουμένως στο φως της μέρας ανοιχτά υπερασπίζονται τα καπιταλιστικά συμφέροντα και κέρδη.

Είναι χαρακτηριστική η κυνική ομολογία του ψηφίσματος ότι η ικανότητα των λόμπι «να επηρεάζουν την λήψη αποφάσεων στο κοινοβούλιο επιχειρηματολογώντας αποτελεί ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας».

Τα μέτρα που προτείνει το ψήφισμα περί δημιουργίας επιτροπών και επιτροπάτων διαφάνειας, όπως ενός «ανεξάρτητου οργάνου ηθικής και δεοντολογίας με εξουσία να ερευνά όλα τα θεσμικά όργανα, φορείς και οργανισμούς της ΕΕ» είναι βέβαιο ότι θα έχουν την τύχη των προηγούμενων. Το «μητρώο διαφάνειας» των λόμπι που διαφήμιζαν πριν μερικά χρόνια ως «ασπίδα κατά της διαφθοράς» αποδείχτηκε μητρώο νομιμοποίησης και ξεπλύματος των λεγόμενων «ομάδων πίεσης – λόμπι» να κυκλοφορούν ανενόχλητα και «με τη σφραγίδα» της ευρωενωσιακής αναγνώρισης στους διαδρόμους και στα γραφεία των ευρωβουλευτών, των Επιτρόπων και άλλων αξιωματούχων της ΕΕ για να πλασάρουν την «πραμάτεια» τους.

Να οργανώνουν εκδηλώσεις και δεξιώσεις, «δεξαμενές σκέψης» κ.ά. όπου συναγελάζεται σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της ΕΕ. Γιατί όλα αυτά τα «μέτρα κατά της διαφθοράς» δεν θέλουν, ούτε μπορούν να αγγίξουν τη μήτρα της σήψης και του βούρκου: το βάρβαρο εκμεταλλευτικό οικοδόμημα του καπιταλισμού και το πολιτικό του σύστημα που λειτουργεί για να θυσιάζει τη ζωή και τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Τίποτε δεν έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι από την ΕΕ και τις αστικές πολιτικές δυνάμεις, κυβερνητικές και αντιπολιτευόμενες. Επιβεβαιώνεται η θέση του ΚΚΕ ότι: Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό όταν αποφασίσει να απαλλαγεί από τα δεσμά της εξουσίας του κεφαλαίου και των ενώσεών του κι όλους αυτούς που κάθονται στο σβέρκο του, παίρνοντας στα δικά του χέρια τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.