Ανοιχτές εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα διαχείρισης αποβλήτων 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυση της ΔΙΑΔΥΜΑ και των 5 χρόνων λειτουργίας της ΜΕΑ (Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων) Δυτικής Μακεδονίας από την ΕΠΑΔΥΜ πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές εκδηλώσεις σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα. Θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις σε όλους τους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις έχουν στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών με απώτερο σκοπό την πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων. Οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το υπάρχον σύστημα ανακύκλωσης με τη χωριστή συλλογή σε 6 διαφορετικούς κάδους (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, βιοαπόβλητα και τηγανέλαια). Επίσης, στο πλαίσιο προώθησης της επαναχρησιμοποίησης ως καλή πρακτική διαχείρισης αποβλήτων μοιράσαμε τσάντες πολλαπλών χρήσεων.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 12/12/2022 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σε αυτό το πλαίσιο, στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης με μεγάλη συμμετοχή κόσμου καθώς μοιράστηκαν στους πολίτες πάνω από 700 τσάντες πολλαπλών χρήσεων. Την Τρίτη 13/12/2022 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας, όπου δόθηκαν περίπου 450 τσάντεςπολλαπλών χρήσεων. Οι πολίτες ενημερώθηκαν για θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων, προτείνοντας τρόπους για την πρόληψη δημιουργίας τους. Καθημερινή υπενθύμιση ότι ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΕΛΛΟΝ.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο βρείτε χρήσιμες ιδέες πρόληψης και επαναχρησιμοποίησης: https://www.epadym.gr/sustainability?fbclid=PAAaY16_YY17MesZBE2A9KZXP1Mjel9U5t3j4hB2MSs9CtYloojc227IHzaVM

Ακολουθήστε τη ΔΙΑΔΥΜΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μείνετε ενημερωμένοι:

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.